Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS critica el «comandament únic» del Govern espanyol: «S'ha de vertebrar des del diàleg»

39053

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament, Josep Ferrà ha qüestionat aquest dimarts com el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha gestionat el «comandament únic» assumit durant la crisi de la COVID-19.

Ferrà, qui ha deixat clar el seu posicionament a favor de declarar l'Estat d'Alarma, ha criticat durament la seva gestió. Segons el diputat ecosobiranista, «un comandament únic que hauria d'haver reaccionat amb la compra de material sanitari de protecció i de tests s'ha mostrat incapaç».

En aquest context, Ferra ha assenyalat que «si el comandament únic tenia un sentit era la de fer una compra cooperada i solidària i no la competència ferotge per necessitat i emergència a la qual s'han vist abocades les comunitats autònomes». Una competència que, d'acord el diputat, «per la lentitud de l'estat han contribuït a una pujada de preus dels materials, escassos i centrats a un mercat que funciona a base de subhastes».

Davant aquest panorama, Josep Ferrà, ha assegurat que «un comandament únic per una crisi llarga s'ha de vertebrar des del diàleg i la participació». Amb tot, ha dit, tenint en compte que es gestionen diferents realitats. «Parlam de territoris que no són homogenis ni en la constitució territorial i social, ni en el seu model econòmic, i el que és més trist és que tampoc amb les mateixes eines, infraestructures, competències i finançament que precedien a la crisi, per tant amb desigualtat».

Amb aquest escenari, «el més desolador respecte als altres territoris de l'Estat», Ferrà ha criticat davant el Parlament la manca de resposta per part del Govern espanyol i comandament únic. «En aquesta crisi hi feim front a dues velocitats, una la que reclama la societat i a la que el Govern de les Illes hi circula en consonància i la de l'Estat, amb un mes de retard pel que fa a polítiques socials i econòmiques».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.