Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP no donarà suport a la pròxima pròrroga de l'estat d'alarma

39027

El president del PP Pablo Casado, ha comunicat al president del Govern espanyol que el seu partit no recolzarà en el Congrés una altra pròrroga de l'estat d'alarma, i Pedro Sánchez li ha advertit que no fer-ho provocarà el «caos» sanitari i econòmic al país.

El ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha resumit així la xerrada que els dos dirigents polítics han mantingut aquest dilluns i que ha durat una hora. «Sembla que el president del PP ha dit que no donarà suport a aquesta mesura, almenys és la interpretació que tenim. I el president li ha advertit que aquesta actitud ens pot portar a un caos sanitari i econòmic», ha dit *balos, que ha censurat a més que «ningú» proposa una alternativa «perquè no n'hi ha».

Ha assegurat que no vol ser «alarmista», però que sense aquesta declaració s'excepcionalitat tota l'activitat haurà de recuperar-se, treballs i estudis, ha dit, i es corre el risc que es produeixi un rebrot de contagis per coronavirus. «És tant com condemnar-nos a un caos del qual alguns hauran de ser responsables», ha afegit.

Ábalos ha demanat al PP que no es deixi arrossegar «pels qui es valen de faules i bastes manipulacions» per a acabar amb l'estat d'alarma i els ha advertit que «no hi ha lleis ni segon ordre que poden fer front a una cosa tan excepcional com limitar la llibertat de circulació».

En roda de premsa, Ábalos ha insistit que només val un instrument «d'aquest rang i significació» que exigeix l'aprovació en el Congrés. «No hi ha un altre pla, ni cap alternativa i tampoc l'hem escoltat pels qui plantegen posar fi a l'estat d'alarma». I ha recordat al PP que si van contra l'estat d'alarma, «hauran de respondre davant els ciutadans si es produeix un repunt dels contagis».

Ábalos ha insistit a preservar «una mica més de temps» l'instrument normatiu que permet limitar la lliure circulació de persones i vehicles d'acord amb l'ordenament constitucional i ha apostat per «no fer passos enrere i continuar mantenint la guàrdia alta». I ha subratllat que si els espanyols s'han sacrificat, els polítics han de ser responsables per a no donar peu «perquè tot aquest sacrifici i esforç caigui en sac trencat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.