Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca denuncia que des de Madrid «no es torna a escoltar» les Balears

38985
Imatge de l'Hospital Mateu Orfila de Menorca. | dBalears/Arxiu

Més per Menorca ha criticat aquest diumenge que l'illa no entri directament en la Fase 1 de la desescalada tal com va plantejar el Govern. Segons ha explicat el partit, «tant la bona situació de la crisi sanitària com els experts avalen que Menorca pugui entrar a partir d'aquest dilluns 4 de maig a la Fase 1 de la desescalada. El Govern Balear amb el suport absolut del Consell Insular de Menorca va sol·licitar a Madrid que tant l'illa d'Eivissa com Menorca poguessin començar també amb la Fase 1, però des de Madrid no s'ha fet ni cas a la proposta».

Més per Menorca considera «absurd» que l'illa no pugui entrar en Fase 1 aquest dilluns, però més greu és que des de Madrid no es tengui en compte a les institucions autonòmiques i insulars. «Un altre cop vivim el despreci institucional que es fa des de Madrid a les institucions pròpies de les nostres illes i també demostra com les institucions governades pel PSOE no s'escolten ni es coordinen entre elles», ha afirmat el coordinador del partit, Damià Moll.

A més, Moll afegeix que «qui millor coneix la situació que viuen les illes són els experts i professionals d'aquí, per tant, són a qui s'ha d'escoltar a l'hora de prendre decisions tan rellevants pel futur de la nostra terra». També posa damunt la taula les problemàtiques que pot dur el fet que s'endarrereixi encara més el desconfinament «suposant un augment de les pèrdues econòmiques i una situació socioeconòmica més fràgil durant aquesta temporada estival».

El partit sobiranista exigeix que des de la Moncloa «s'obrin els ulls des d'una perspectiva més àmplia i no tan centralista, ja que la visió curta dels polítics de Madrid només abandona les necessitats i preocupacions de la ciutadania illenca».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.