Setmanari d'informació local - 138 anys

Terraferida denuncia que Airbnb ofereix il·legalment 51.349 places turístiques a les Balears

38967
Gràfic de la diferència de places oferides durant l'abril de 2019 i el de 2020. | Terraferida

L'associació ecologista Terraferida ha criticat aquest dissabte l'increment de l'oferta de places de lloguer turístic de les Balears en el portal Airbnb i ha reclamat mesures per a restringir aquest mercat.

Segons Terraferida, l'abril passat es comercialitzaven a través d'Airbnb 146.654 places en 23.140 habitatges, la qual cosa representa un increment anual de l'oferta per places del 3,8% i un augment dels immobles dedicats al lloguer vacacional del 4,7%, d'acord amb les dades que ha recollit i elaborat l'entitat.

Els ecologistes han assegurat que l'oferta il·legal sense llicència representava a l'abril d'enguany el 35,5% del total, enfront del 38% del mateix mes que l'any passat. En concret s'ofereixen 51.349 places.

Per a acabar amb el creixement de places de lloguer turístic i perseguir les il·legalitats, que al seu judici generen un increment del preu del lloguer d'habitatges, Terraferida demana a les institucions que «actuïn contra l'oferta irregular».

A més, l'associació sol·licita que es donin de baixa les places que no declarin activitat en molt de temps, «posar a zero la bossa de places» i establir un sostre turístic real impedint l'ús vacacional d'immobles plurifamiliars i en sòl rústic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.