Setmanari d'informació local - 138 anys

Medi Ambient amplia les restriccions d'ús de foc des d'aquest divendres per a prevenir els incendis

38929

La Conselleria de Medi Ambient i Territori amplia les restriccions d'ús de foc amb la nova campanya per a la temporada d'alt risc d'incendi forestal, que comença aquest divendres i s'estendrà fins al pròxim 15 d'octubre.

Amb aquesta campanya, s'inclou com a novetat que no s'autoritzarà fer foc a menys de 50 metres de la massa forestal. En aquesta participaran 350 efectius que comptaran amb fortes mesures de seguretat enfront de la crisi sanitària de la COVID-19. D'altra banda, s'ha mantengut la prohibició de fer foc en el terreny forestal i per a fer-lo a una distància d'entre 50 i 100 metres serà necessària l'autorització administrativa.

Durant una roda de premsa telemàtica aquest dijous el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el gerent de l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat), Joan Ramon, van explicar les novetats d'aquesta campanya de la qual van destacar que és important aconseguir aplicar els protocols a causa de l'emergència sanitària. Als efectius se'ls proporcionaran EPIs i materials de protecció.

Una altra novetat d'enguany és que les brigades helitransportades continuaran fent el mateix treball en les bases, però en els helicòpters només podran volar junts en cas que sigui necessari per a volar a una altra illa o perquè per a arribar a un lloc sigui impossible accedir de manera terrestre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.