Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma és una de les ciutats que més ha respectat el confinament

38915

Palma ha presentat un dels índexs de confinament més alts durant l'estat d'alarma, arribant a registrar una mitjana del 35 per cent de persones confinades a casa durant tot el dia durant les sis setmanes de confinament, segons un estudi de la signatura de geolocalització i Big Data Satya Insights, després d'analitzar el comportament de la població de les deu ciutats més grans de l'Estat espanyol.

En concret, segons han explicat, l'evolució de l'estat de confinament ha estat lligada al comportament de la Covid-10 a la regió. Durant les primeres setmanes, més d'un terç dels ciutadans de Palma varen estar a casa sense sortir durant tot el dia, una dada que
contrasta amb els de la setmana passada (sense incloure el diumenge), que va caure fins al 32 per cent de persones que no varen sortir de casa en tot el dia.

Aquestes dades, segons han explicat des de la geolocalització, es deuen a l'activitat econòmica de la zona, ja que el percentatge de persones que quedaren en el seu domicili coincideix amb les setmanes en les quals el Govern central va decretar la «hibernació de l'economia», restringint al màxim les labors no essencials.

Amb aquestes dades, Palma se situa per sobre de ciutats com Sevilla, València, Barcelona, Las Palmas de Gran Canaria o Bilbao. Per al CEO de Satya Insights, Pablo Reaño, les dades revelen que com més gran és la incidència del virus major és el seguiment del confinament.

En el cas de Palma, que no s'ha vist tan afectada com altres ciutats, com Màlaga, Barcelona o Madrid, a pesar que es van donar els primers casos de contagi a l'illa, converteixen a les Balears «en una de les regions millor preparades per a liderar la desescalada».

D'altra banda, segons l'estudi, el 79 per cent dels ciutadans de Palma no es va allunyar del domicili més d'un quilòmetre durant les setmanes de confinament. En concret, i fent la mitjana, un 40 per cent es va allunyar menys de 20 metres del domicili particular; un 18 per cent va sortir a 50 metres del seu habitatge; un altre 20 per cent es va allunyar sense depassar el quilòmetre; i, finalment, el 21 per cent va sobrepassar el quilòmetre. Segons han explicat, aquestes dades s'han aconseguit gràcies a una campanya de monitoratge «totalment anònim» de dispositius mòbils.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.