Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS dóna suport al Consell per recórrer la sentència que anul·la el rescat del Túnel

38899

MÉS per Mallorca ha assegurat aquest dijous que dóna suport a la decisió del Consell de recórrer la sentència del Jutjat contenciós administratiu número 3 de Palma que anul·la el rescat del túnel de Sóller.

Segons ha indicat la formació, MÉS per Mallorca «discrepa, encara que acata, una sentència que nega l'interès general d'una decisió que va ser adoptada amb els informes favorables tant de la Secretaria General del Consell de Mallorca com del Consell Consultiu».

Des de MÉS han instat al Consell a defensar això davant els òrgans judicials competents la necessitat i l'interès general de no revertir el rescat «en tant que aquest suposa acabar amb un greuge històric, garantint el dret a la mobilitat del conjunt de mallorquins». «No s'entén el pagament del peatge per part d'uns usuaris quan, precisament, el Consell assumeix directament el peatge en l'ombra de la carretera de Manacor», han indicat.

D'aquesta forma, han assenyalat que «assumir un peatge per a possibilitar uns desplaçaments i no fer-lo en altres casos, trenca el principi d'equitat i justifica l'interès general de la decisió adoptada en el seu moment». «Basta assenyalar que el Consell pagarà entre 12 i 20 milions d'euros cada any durant els 25 pròxims anys pel peatge a l'ombra de la carretera de Manacor, una xifra molt inferior al cost del rescat», han afegit.

Així mateix, MÉS ha assenyalat que continua amb la voluntat política de mantenir el túnel de Sóller com una infraestructura pública, ja que de no ser així «el peatge suposava un llast per a l'economia de tota la vall i una font de discriminació i greuges comparatius que afectava, no sols als veïns de la Vall, sinó residents en altres municipis».

«El túnel de Sóller era, fins al moment del seu rescat, el més car d'Espanya per quilòmetre. I tot, amb un origen inevitablement lligat a la corrupció, la qual cosa el tribunal ha omès», han sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.