Setmanari d'informació local - 138 anys

Ecologistes demanen sortir de la crisi sense «rescatar el sector turístic agreujant el deute públic»

38821

Ciutat per qui l'Habita i el GOB han reivindicat aquest dilluns una sortida de la crisi sense «rescatar el sector turístic agreujant el deute públic», sinó que demanen «projectar el seu decreixement mitjançant polítiques de benestar que protegeixin les capes socials i laborals més vulnerables i el medi ambient».

Les dues entitats, integrades en la xarxa SET de ciutats del Sud d'Europa davant la Turistització, han subscrit el manifest promogut per la plataforma davant la crisi de la COVID-19 i les seves conseqüències. «En l'actual emergència lligada a la Covid-19 urgeix un canvi de paradigma en nom dels drets socials fonamentals i en suport a la població més vulnerable», han subratllat.

Les dues entitats han reclamat també «revisar urgentment la despesa pública a fi que respongui a les necessitats primàries de la població», com a hospitals, habitatge públic i social, escoles, etc, «en lloc de finançar costoses i nocives infraestructures i grans obres» com a ampliacions de ports i aeroports.

Així mateix, demanen reduir «dràsticament» el nombre de pisos turístics per a «protegir a la població de l'especulació immobiliària», així com adoptar «mesures que impedeixin al circuit financer global depredar territoris, ciutats i barris».

Igualment, advoquen porus implementar mesures que «internalitzin els costos i redistribueixin els beneficis del turisme»; i impulsar polítiques de promoció d'altres sectors productius «que garanteixin llocs de treball dignes i coherents amb el desenvolupament de la cultura i de la recerca ambiental».

Per a les entitats signants, l'emergència ha fet «encara més evidents» les desigualtats, «deixant completament al marge a qui no té casa», i «fins a quin punt la gentrificació i la turistització han minvat i afeblit les xarxes de suport mutu de diversos barris».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.