Setmanari d'informació local - 138 anys

Memòria Democràtica investiga l'exhibició de banderes franquistes a sa Pobla

38813

La Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica i Bon Govern, adscrita a la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització, ha iniciat aquest dilluns diligències prèvies a l'obertura d'un expedient sancionador contra l'exhibició de dues banderes franquistes aquest passat dissabte a sa Pobla, a l'espera d'analitzar la informació que s'ha sol·licitat a l'Ajuntament de sa Pobla.

Segons ha informat la Conselleria, el secretari autonòmic de Memòria Democràtica i Bon Govern, Jesús Jurado, s'ha posat en contacte amb el batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, per a sol·licitar tota la informació de la qual disposa sobre els fets ocorreguts aquest cap de setmana, com la denúncia cursada per la Policia Local, les declaracions de la persona que va penjar les banderes, així com fotografies.

Mentrestant, la secretaria autonòmica, a través de la Direcció General de Memòria Democràtica, ha obert diligències prèvies sobre la base de que els fets ocorreguts el dissabte a sa Pobla poden ser objecte de sanció, segons la Llei 2/2108 de memòria i reconeixement democràtics de les Balears.

D'acord amb la Conselleria, l'article 23 d'aquesta llei inclou com a actes contraris a la Memòria Democràtica l'exhibició pública d'escuts, insígnies, plaques i altres objectes o esments «realitzats en commemoració, exaltació o enaltiment individual o col·lectiu de la revolta militar de 1936 i del franquisme, dels seus dirigents o de les organitzacions que varen sustentar el règim dictatorial».

Tots aquests supòsits són considerats infraccions greus per la Llei, amb multes que oscil·len entre els 2.001 i els 10.000 euros. El règim sancionador previst en la mateixa Llei estableix en l'Article 35 que «seran responsables, com a autors, les persones físiques o jurídiques que realitzin accions o omissions contràries a aquesta llei».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.