Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ajuntament de Palma celebra el Dia de la Dansa amb una programació virtual

38781
El dia de la dansa se celebrarà en format virtual. | dBalears/Arxiu

L'Ajuntament de Palma, a través de la regidoria de Cultura, impulsa anualment el Festival PalmaDansa de dansa contemporània, format per una sèrie d'espectacles de sala i de carrer que se celebren des de fa una sèrie d'anys al voltant del Dia Internacional de la Dansa, que es commemora el 29 d'abril.

Aquest 2020 el Festival PalmaDansa hauria celebrat la seva 11a edició, però l'estat d'alarma decretat arran de la crisi sanitària provocada per la COVID-19 impossibilita que el festival es desenvolupi amb la normalitat prevista.

D'una banda, segons Cort, el festival es redimensionarà amb una programació d'àmbit local que es realitzarà tot d'una que les condicions i restriccions actuals ho permetin. A més, els ballarins i ballarines d'àmbit estatal i/o internacional que hi havien de participar, tendran preferència per a la programació del PalmaDansa de 2021.

En aquesta línia, el tinent de batle de l'àrea de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, afirma que «seguim en la línia del Pla de Xoc impulsat per la regidoria de Cultura: ajornam tots els espectacles que no s'han pogut celebrar i ara més que mai apostam fermament per les propostes locals per tal de donar suport al nostre teixit creatiu».

Cal destacar que des de l'any 1989 l'Ajuntament de Palma celebra el Dia Internacional de la Dansa, primer com a Mostra de Dansa de Palma i a partir de l'any 2009, ja sota l'aixopluc del festival PalmaDansa, tal com el concebem actualment. El festival s'ha consolidat com a referent a la ciutat per als col·lectius professionals i aficionats, on es programen referents artístics d'àmbit local, estatal i internacional.

«Després de 31 anys no podíem deixar de celebrar el Dia Internacional de la Dansa. És per això que enguany hem volgut llançar una proposta especial. Hem volgut aprofitar els mitjans que tenim al nostre abast, amb la solitud dels ballarins i ballarines imposada per la situació actual però amb un missatge en positiu i amb l'afany que tan aviat com sigui possible els puguem tornar a gaudir en persona i als espais que ara romanen tancats», ha explicat Miquel Àngel Contreras, director general de Música i Arts Escèniques.

«Són moments difícils per al sector i per això hem pensat en una programació completa i especial per a aquest dia, amb la intenció de donar a conèixer la seva feina i seguir-lo dinamitzant artísticament però també de forma econòmica», ha remarcat Antoni Noguera.

Així, la celebració de dia 29 d'abril consistirà en una programació de 5 solos de dansa, preparats o adaptats especialment per a l'ocasió, que se succeiran al llarg del dia en streaming a través dels canals d'Instagram i Facebook de Palma Cultura.

Els ballarins i ballarines convidats són Catalina Carrasco, Gianni Penna, Laura Llodrà, Mona Belizán (Las Muchísimas, cia. Mariantònia Oliver) i Emilio Roig. Els espais triats per cadascun d'ells per interpretar-los seran el Saló de Plens de l'Ajuntament, la biblioteca de Cort, el Casal de Barri de Joan Alcover, la 'sala de la xemeneia' del Casal Balaguer i el Casal Solleric. La programació completa es pot consultar a www.palmacultura.cat i www.palmaculturaoberta.com.

Catalina Carrasco farà la lectura del missatge del Dia Internacional de la Dansa 2020, creat pel ballarí, coreògraf i actor sud-africà Gregory Yuyani Maqoma, i serà l'encarregada d'obrir aquesta diada de la dansa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.