Setmanari d'informació local - 138 anys

El còmic 'ADN' es torna a publicar a Formentera després de 20 anys

38725

El Consell de Formentera, a través de les àrees de Cultura i Política Lingüística, dóna suport a la publicació del fanzine ADN, la primera revista còmic de les Illes i que avui després de més de 20 anys torna a les llibreries de Formentera i algunes d'Eivissa.

El Col·lectiu ADN i Espai F presenten aquest de Sant Jordi el primer número de la nova era, que torna amb nou material, i es beneficia de la revolució digital, que permet, especialment, l'ús del color per primera vegada en la seva història.

El Consell de Formentera ha sufragat el cost de la maquetació i ha adquirit 50 exemplars per tenir a biblioteques i donar a les escoles i l’institut. En aquest primer número apareixen col·laboracions en diferents gèneres, sobretot el còmic, però també la narrativa breu, la il·lustració, la poesia, la crítica i la divulgació històrica.

Així, publiquen un total de 16 autors, alguns d’ells ja havien participat en la primera etapa de la revista (Juan Moreno, Vicent Ferrer, Jordi Soldevila, Joan Torres, Neus Costa, Santiago Colomar, Joan Francesc Ferrer i Alfredo Boto). Altres creadors que han estat incorporats per a aquesta nova etapa són: Guillem Marí, Joan Escandell, Lluís Ferrer Ferrer, Paula Tikas, Jan Ribas, Pilar Mena, Xico Mayans i Cecília Lemoine.

Col·lectiu ADN va ser el nom amb què es va promocionar públicament un grup de dibuixants, guionistes, poetes, pintors, artesans, etc. a Formentera a partir de 1985 i fins a l’actualitat. Les publicacions d'aquest col·lectiu varen sorgir en el context del 'boom' del còmic en els anys 80 i aquest fanzine va ser la primera publicació d'aquest gènere en català a les Balears, abans fins i tot de l'aprovació de la Llei de Normalització Lingüística de 1986. Fa cinc anys l'àrea de Cultura de Formentera va reeditar un volum de més de 400 pàgines per a commemorar els 30 anys de l'aparició del col·lectiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.