Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB demana a Cladera una perspectiva «social i ecològica» a la recuperació econòmica

38723

El Grup Ornitològic Balear ha demanat aquest dijous a la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, que la recuperació econòmica després de la crisi sanitària derivada del coronavirus es faci des d'una perspectiva «social i ecològica».

Així li ho han traslladat en una reunió amb la presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, amb representants també de les direccions insulars de Medi Ambient, Territori i Infraestructures. En aquest sentit, des del GOB han proposat a Cladera que, en matèria territorial, es faci una revisió del Pla territorial de Mallorca que fixi «límits al desenvolupament urbanístic, a l'especulació» i que respongui a «l'emergència habitacional».

Han sol·licitat que s'aposti per la rehabilitació i la recuperació com a alternativa a la nova construcció i es preservi el sòl rústic «per a recuperar sòl fèrtil» per al sector primari. En matèria d'infraestructures han demanat la «derogació immediata» del Pla de carreteres actual i l'anul·lació de tots els projectes viaris previstos i que s'aposti per una mobilitat «que passi per eliminar els cotxes de les carreteres».

D'altra banda, han reclamat un espai de debat amb tots els sectors socials per a abordar una sortida de la crisi «en el marc de la justícia social i ambiental». També han demanat la «paralització cautelar» de les obres que no s'adaptin als «requeriments de la situació climàtica» i que les ajudes «prioritzin» les petites i mitjanes empreses locals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.