Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern diu que el sector primari serà «estratègic» per la reactivació econòmica

38679

La presidenta del Govern Francina Armengol, i la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, s'han compromès aquest dimecres a tenir en compte al sector agroalimentari com a «estratègic en la reactivació econòmica de les Balears».

Segons ha informat el Govern, ha estat en una reunió amb organitzacions agràries de Balears com Asaja, Unió de Pagesos de Mallorca i de Menorca, UPA-AIA o Cooperatives Agroalimentàries. La reunió ha servit per a fer un seguiment de la situació actual del sector i valorar tant les mesures que s'han dut a terme fins ara, com l'escenari posterior a l'estat d'alarma.

Quant a la reactivació econòmica posterior a aquesta situació, en la qual ja treballa el Govern, la presidenta ha assegurat que un dels sectors que es considera «estratègic» és el primari i li ha sol·licitat propostes de futur. Per part seva, la consellera De la Concha ha ratificat que el sector primari en el procés de reactivació serà de «màxima importància» i l'ha valorat com una «gran notícia» en el camí per a diversificar el model productiu de les Illes.

Armengol ha afegit que aquest moment de dificultat ha suposat una «oportunitat», ja que ha connectat a la població amb la necessitat de tenir proveïment, un consum lligat al producte local i, per tant, de protegir al sector primari. En aquest sentit, ha mostrat la disposició del Govern de «treballar conjuntament» amb el sector, amb voluntat, recursos i ajudant, per exemple, amb més compra pública d'aliments.

Per part seva, les organitzacions en conjunt han agraït les mesures preses per la Conselleria però han demanat que se segueixi en un futur «incentivant encara més» el consum de producte local. També han reclamat més recursos perquè «es continuï agilitant el pagament d'ajudes» i ser considerats realment com un sector que ha de tenir major importància per tot allò que aporta a la societat balear.

De la Concha ha recordat que el full de ruta de la seva Conselleria des del primer moment ha estat que el sector primari «tengui el pes que li correspon» i que es consideri no sols com la producció primària, sinó com a conjunt de les indústries agroalimentàries. Ha dit també que pot tenir «un gran futur a les Balears».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.