Setmanari d'informació local - 138 anys

Obrin una convocatòria d'ajuts per a la creació d'Arts Visuals pel valor de 50.000 euros

38601

El Casal Solleric de Palma ha obert una convocatòria d'ajudes a la creació d'Arts Visuals per valor de 50.000 euros, a iniciativa de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Palma per a fer front a la crisi provocada pel coronavirus.

Segons ha informat la directora general d'Arts Visuals, Aina Bauzà, aquest dilluns en roda de premsa telemàtica, la convocatòria compta amb dues línies d'ajudes. D'una banda, una destinada als projectes de creació, a les com podran optar artistes i col·lectius d'artistes; i, per un altre, una segona dirigida a projectes de recerca, que està enfocada a agents culturals.

Sobre aquest tema, ha detallat que els projectes de creació rebran una dotació econòmica de màxim 6.000 euros. Mentre que, ha afegit, els de recerca percebran màxim 4.000 euros. El pressupost total de les ajudes és de 50.000 euros, que provenen del pressupost del Casal Solleric.

Així mateix, ha exposat que el jurat que s'encarregarà de realitzar la selecció de projectes estarà compost per membres d'Associació d'Artistes Visuals de les Balears, Associació de Comissaris i Crítics d'Art de les Balears, Institut d'Art Contemporani i, a més, de Taula Associació d'Educadors Culturals de Mallorca. També la d'Arts Visuals formarà part del jurat.

Amb tot, ha assenyalat que des que es publiqui la convocatòria s'obrirà un termini d'un mes perquè artistes, creadors i col·lectius presentin els seus projectes i a continuació el jurat tindrà quinze dies per a fer pública la seva resolució. La inscripció, ha insistit Bauzà, haurà de fer-se a través d'un formulari en línia que s'oferirà en els webs del Casal Solleric, de l'Ajuntament de Palma i de Palma Cultura Oberta. Encara que, també es remetrà a totes les associacions culturals. En cas de dubtes es pot escriure al correu del Casal Solleric.

Requisits i criteris de valoració

Quant als requisits per a accedir a aquesta convocatòria, Bauzà ha posat l'accent, a més d'en qui pot optar a cadascuna de les línies d'ajudes, en què només es podrà presentar un projecte per persona i haurà de ser viable en aquest moment de crisi sanitària.

Altres requisits, ha detallat, són aportar el currículum dels últims treballs realitzats; treballar des de les arts visuals com a base de qualsevol dels seus llenguatges contemporanis; dur-se a terme abans del 30 de novembre de 2020; tenir un retorn cap a la ciutadania; aportar l'espai on es desenvoluparà el procés de creació o de recerca i assumir dins del pressupost el cost que pugui generar, si és el cas. Una vegada han estat exposades les bases, la directora general d'Arts Visuals ha indicat els criteris de valoració dels projectes presentats.

Sobre aquest tema, ha explicat que per innovació i qualitat artística es podran aconseguir fins a quatre punts; pel coneixement o relació de l'artista, col·lectiu o agent cultural amb el sector local, fins a un punt; per la claredat, concreció i coherència en la presentació del projecte, fins a dos punts; pel retorn a la ciutadania fins a dos punts; i, finalment, per l'adequació del pressupost al projecte, fins a tres punts.

Amb tot, Bauzà ha destacat que aquesta iniciativa «parteix de la responsabilitat cap al sector cultural» i ha afegit que «des d'un primer moment s'ha estat conscient que la crisi sanitària també ha trastocat les bases de com funciona la cultura».

En aquesta línia, ha reiterat, «destinam part del pressupost del Casal Solleric a aquesta convocatòria. Volem que els artistes es parin a pensar i que, des de les arts visuals i els processos de creació, també es puguin donar respostes i ens ajudin a repensar el món»

Per part seva, el regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha assenyalat que es tracta de «reafirmar el compromís de la regidoria amb el món cultural i les arts visuals, un col·lectiu que necessita suport i ajuda per a desenvolupar el seu procés creatiu»

Finalment, Noguera ha conclòs que «des del primer dia de confinament van sorgir les primeres iniciatives perquè la cultura sigui una protagonista positiva d'aquesta crisi, que ajudi a plantejar solucions al moment de dubte i incertesa que es viu».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.