Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol reclama a l'Estat mantenir el tancament de ports i aeroports el «màxim temps possible»

38579
Armengol reclama a l'Estat mantenir el tancament de ports i aeroports el «màxim temps possible». | E.P.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha reclamat a l'Estat espanyol mantenir el tancament de ports i aeroports el «màxim temps possible», fins i tot amb posterioritat a l'aixecament de l'estat d'alarma per tal de garantir la seguretat i la salut de la població enfront del coronavirus (COVID-19).

Segons ha informat Armengol aquest diumenge en una roda de premsa telemàtica, posterior a la reunió mantinguda amb el president del Govern, Pedro Sánchez, i la resta de presidents autonòmics, «la màxima del Govern és garantir la seguretat de les persones que visitin les Illes i la dels residents».

Sobre aquest tema, ha demandat tenir «molt ben» treballat el control sanitari. Com que, ha explicat, per a poder fer una desescalada segura serà necessari, «a més d'un sistema sanitari i d'atenció primària forta, tenir monitorada a la població. Serà necessari, per tant, disposar de les eines tecnològiques que permetin aquest monitoratge».

Per aquest motiu, ha sol·licitat a l'Estat que, d'una banda, posi a la disposició dels territoris els sistemes de control sanitari i, per un altre, que treballi amb la Unió Europea.

«AENA hauria de posar la tecnologia en els aeroports per a extremar la seguretat sanitària de tothom», ha assenyalat la presidenta balear respecte a la primera petició. Si bé, ha matisat, «en cas de no fer-ho, ho farien les Balears».

Quant a la segona petició, ha assenyalat que allò que ha reclamat a l'Estat és que «les eines o aplicacions que s'usin en el control sanitari siguin el més homologades i compartides possibles a nivell de la Unió Europea (UE) perquè sigui útil per a determinar l'estat de salut de les persones que entrin i dels residents».

A més, ha afegit, «a escala de les Balears s'està molt pendent de la UE perquè de seguida que es pugui reactivar el turisme es vol poder fer de manera segura».

Amb tot, ha posat l'accent que «les Balears han fet controls sanitaris en els seus ports i aeroports des que es va decretar l'estat d'alarma». «S'ha controlat a 9.000 passatgers i s'ha aïllat a 32 amb possibilitat d'haver contret la COVID-19».

D'altra banda, Armengol ha tornat a reclamar al Govern espanyol un pla específic per a les Balears, a causa de la dependència que aquesta comunitat autònoma té del turisme.

«Si no hi ha aquest suport, tindrem dificultats per a recuperar l'economia i el turisme de manera segura. Balears és una comunitat que depèn del turisme, un sector que quan funciona ho fa molt bé. Les Illes és una comunitat solidària. Però en aquesta situació necessitarà ajuda», ha dit sobre aquest tema.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.