Setmanari d'informació local - 138 anys

El batle de Palma trasllada als governs de la Unió Europea la necessitat de crear «un nou Pla Marshall»

38551
Aquest dissabte Cort s'il·luminarà de blau per agrair l'esforç dels nins i nines durant el confinament. | Ajuntament de Palma

El batle de Palma, José Hila, ha escrit una carta oberta dirigida als governs membre de la Unió Europea (UE) per demanar-los que s'arribi a un acord per «desenvolupar un nou Pla Marshall» per reactivar l'economia i fer front a la crisi sanitària i econòmica provocada per la COVID-19. La carta s'ha traduït al castellà, l'anglès, el francès i l'alemany i s'enviarà als cònsols dels països de la UE amb seu a Palma perquè la traslladin a les seves ambaixades.

La carta fes valdre Palma com a ciutat d'acollida. «Represento amb orgull a una ciutat integradora, una ciutat d'acollida que cada any rep milions de turistes, la majoria provinents de la Unió Europea. Palma és una ciutat cosmopolita, ja que són molts els ciutadans europeus que han triat la nostra ciutat com el seu lloc de residència i treball», diu Hila a la carta.

En relació a la COVID-19, afirma que «aquesta greu amenaça és ja una realitat en bona part de països, pobles i ciutats del nostre continent, posant a prova els principis de solidaritat establerts en el tractat de la Unió Europea, principis que, en cas de no respectar-se quan la situació més ho requereix, suposaria, sens dubte, un impuls sense precedents a un euroescepticisme que guanya adeptes de forma exponencial des de l'última crisi econòmica. Un seriós risc a la credibilitat i subsistència de la nostra unió».

A la carta destaca que ara «l'objectiu és superar la crisi sanitària». Després «vindrà la reconstrucció i la reactivació econòmica». Per «tornar a la normalitat amb la màxima celeritat possible» és «indispensable que Europa actuï, cooperi i gestioni la situació en el seu conjunt, dissenyant un nou Pla Marshall que impulsi l'economia». «Només d'aquesta manera reactivarem de forma coordinada l'economia i guardarem just respecte al principi que va permetre construir Europa: la solidaritat».

Per tot això, el batle demana als estats membre que «arribin a un acord que ens permeti posar en marxa, de nou, les nostres ciutats, les nostres comunitats, en definitiva, les nostres societats». «L'acord del 9 d'abril va ser una primera passa, molt positiva, però hem d'anar més enllà perquè ningú quedi enrere, posant en marxa un autèntic Pla Marshall europeu i apostant pels coronabonus», conclou Hila.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.