Setmanari d'informació local - 138 anys

Salut diu que iniciaran el desconfinament amb col·laboració del Govern espanyol

38527

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha deixat clar aquest divendres que les Balears no iniciaran el desconfinament de manera unilateral, sinó que ho farà en col·laboració amb el Govern espanyol. «No es prendran mesures unilaterals, totes les mesures són coordinades pel Govern d'Espanya i pensem anar de la mà en l'aplicació de totes elles», ha assegurat.

No obstant això, ha recordat que a les Balears hi ha un grup que treballa en el desconfinament i que té un esborrany. A més, ha precisat que primer es va començar a treballar en l'àmbit de la salut, es va ampliar al laboral i ara participen persones que provenen de l'àmbit econòmic i social. A més, ha precisat que va haver-hi una primera reunió en la qual el Ministeri va preguntar pel pla de desconfinament de cada territori, en el qual es podrien recollir les especificitats de les Illes en el qual s'està treballant.

La consellera ha assegurat que no hi ha més novetats, encara que sí que ha avançat que la setmana vinent presentaran un pla de desconfinament sanitari per a donar resposta a tot el que s'ha ajornat per a donar resposta als malalts de coronavirus. No obstant això, ha assenyalat que les malalties greus s'han continuat atenent, encara que caldrà estudiar com ha afectat la resta.

Preguntada per la possibilitat que els nens puguin sortir al carrer o per si serà possible reprendre les classes aquest curs escolar, ha respost do que no hi ha novetats i ha afegit que s'han creat subgrups de treball per al desconfinament. Gómez ha reivindicat la necessitat de complir el confinament al qual obliga l'estat d'alarma per a fer front al coronavirus i ha agraït la col·laboració dels ciutadans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.