Setmanari d'informació local - 138 anys

Demanen que els doblers de l'ampliació de l'aeroport de Palma es destinin a seguretat sanitària

38523

Més per Menorca, MÉS per Mallorca i Gent per Formentera han presentat al Parlament de les Illes Balears una proposta en forma de Proposició No de Llei (PNL) perquè AENA no ampliï l’aeroport de Palma i dediqui els recursos a altres millores als aeroports de les Balears.

Demanen «implantar les mesures, controls i instal·lacions sanitàries necessàries als aeroports per garantir la seguretat sanitària», així com també construir una nova torre de control a Menorca i garantir l'accessibilitat de les instal·lacions de l'aeroport d’Eivissa.

El diputat de Més per Menorca, Josep Castells, ha lamentat que Menorca tengui la torre de control més antiga de l'Estat espanyol i ha assegurat que AENA «vol gastar-se 20 milions d'euros en ampliar l'aeroport de Palma sense que tan sols la societat mallorquina ho vulgui i, en canvi, tenim altres necessitats i s'han de dirigir els doblers a les inversions que des de les Illes consideram que són prioritàries».

A més, el portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament, Josep Ferrà, ha explicat que «demanam a AENA i el govern d'Espanya que resolguin la connexió de transport públic amb tramvia entre la zona aeroportuària i Palma i donin compliment a les mesures de protecció de la contaminació acústica als veïnats dels nuclis afectats per l’activitat dels aeroports».

De la seva banda, el senador autonòmic Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, també s'ha compromès a traslladar la iniciativa al Senat. Segons ha dit, «volem un replantejament de les inverisons que no impliquin un increment de l’emergència climàtica».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.