Setmanari d'informació local - 138 anys

El PI demana al Govern la reducció dels períodes de pagament als seus proveïdors

38493

El PI-Proposta per les Illes ha proposat aquest dijous al Govern la reducció dels períodes de pagament de les administracions públiques als seus proveïdors, establint mecanismes de control simplificats i reforçant els serveis de tresoreria i intervenció.

La portaveu en el Parlament del PI, Lina Pons, ha recordat que, segons dades publicades pel Ministeri d'Hisenda, Balears va tancar 2019 amb un període mitjà de pagament a proveïdors de 49,14 dies, la qual cosa va situar en l'arxipèlag més de deu dies per sobre de la mitjana de la resta de les comunitats autònomes, que està en 37,25 dies.

Així mateix, la formació ha valorat l'acord marc per al manteniment de l'ocupació i la protecció del sector serveis (signat entre el Govern, CAEB, PIME Balears, UGT i CCOO) i ha tornat a manifestar la seva «gran preocupació» per la situació dels treballadors afectats pels expedients temporals de regulació d'ocupació (ERTO).

La diputada Lina Pons ha assistit telemàticament a la tercera sessió de la comissió formada pel Govern i els partits polítics que tenen representació en el Parlament per a col·laborar en la lluita contra la COVID-19.

En l'àmbit sanitari, EL PI ha exigit la realització «massiva i immediata» de tests de detecció de coronavirus «a tot el personal sanitari» de la comunitat. Així, Pons ha qualificat «d'inadmissible i intolerable» que, segons ha denunciat SATSE Balears, els serveis de prevenció de riscos laborals de l'IB-Salut «s'estiguin negant a realitzar proves a molts professionals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.