Setmanari d'informació local - 138 anys

Les oposicions docents s’ajornen definitivament al 2021

38485

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha anunciat aquest dijous a la Mesa Sectorial d'Educació que es mantindran les més de 1.000 places de les oposicions de 2020 que, per motiu de la crisi sanitària, s'han hagut de posposar al 2021.

En la reunió, March s'ha compromès amb els sindicats a continuar treballant en la baixada de la taxa d'interinitat docent de les Balears i convocar oposicions durant tota la legislatura. La Conselleria pretén «consensuar una sèrie de mesures amb els agents socials per a donar la màxima estabilitat al professorat tant en l'àmbit d'oposicions com d'interins», segons ha explicat.

Quant a les oposicions de 2020, el Govern espanyol va transmetre en la reunió amb les autonomies que donaria suport a aquesta reserva de places, i els serveis jurídics propis de la Conselleria estimen que no hi haurà dificultat per a fer-ho.

La Federació d'Ensenyament de CCOO a les Balears ha comentat sobre aquest tema que l'ajornament de les oposicions «és una decisió de força major necessària per a assegurar la salut tant d'opositors com dels membres del tribunal». Malgrat això, reivindiquen que es mantengui el compromís de continuar convocant places per a augmentar la taxa d'estabilitat.

Avaluació d'alumnes

Un altre dels temes tractats en la reunió de la Mesa han estat les instruccions per a avaluar l'aprenentatge de l'alumnat de primària, secundària, batxillerat, Formació Professional, Ensenyaments Artístics Superiors i de Centres d'educació per a persones adultes (CEP) de les Balears per al curs 2019-20, que s'ha vist alterat per la crisi sanitària.

La reunió ha servit també per a resoldre dubtes i fer aclariments respecte a aquestes instruccions. La FE-CCOO ha demanat que si es duu a terme un pla d'acompanyament escolar el mes de juliol «s'han de respectar les mesures de protecció per a la salut, no ha de ser obligatori per als docents i no pot suposar un allargament del període lectiu».

El sindicat també ha transmès la «preocupació dels docents pels alumnes de 2n de Batxillerat i les dificultats que es tenen per a atendre les necessitats dels alumnes NESE», sol·licitant reforçar la coordinació entre tutors i departament d'orientació; i quant a l'FP, ha expressat que «sempre que la situació sanitària ho permeti i els sectors d'activitat estiguin oberts, s'han de potenciar les pràctiques en empresa, ja que és una de les essències de l'FP».

Des de CCOO, així mateix, han defensat que les mesures acordades no suposen «un aprovat general sinó que s'habilitaran mecanismes per a la recuperació d'aquelles matèries no superades o pendents de cursos anteriors». Finalment, han expressat la seva preocupació per l'organització del pròxim curs, i han reivindicat que la sortida de la crisi «ha de ser amb un reforç del sistema públic i no amb retallades».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.