Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern explica al sector cultural la línia de crèdit per a injectar liquiditat

38435

La Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat ha mantengut aquest dimarts una reunió amb representants del sector cultural i creatiu per a explicar en profunditat la línia extraordinària del Govern i la societat de garantia recíproca ISBA «per a injectar liquiditat a autònoms i petites i mitjanes empreses», entre les quals es troben les del sector cultural.

El director d'ISBA, Jesús Fernández, ha informat sobre el funcionament d'aquestes línies de crèdit en una reunió presidida per la consellera de Cultura, Pilar Costa, i en la qual han participat mig centenar de persones, entre representants i membres del sector cultural i de diferents institucions, com tots els consells insulars i els ajuntaments de Maó, Eivissa i Palma.

En l'inici de la reunió, que s'ha realitzat per via telemàtica, la consellera ha recalcat que aquesta trobada s'ha organitzat perquè «és important poder tenir informació de primera mà sobre aquestes línies i també transmetre-la a totes les persones interessades». Així mateix, també ha recordat als assistents que tenen la conselleria a la seva disposició per a atendre qualsevol dubte.

A continuació, Jesús Fernández ha explicat què és ISBA i quin és el funcionament de la línia de crèdit extraordinària, la qual es va aprovar inicialment per un màxim de 50 milions d'euros, que es varen ampliar fins als 75 milions, també ampliables. Tal com ha indicat, les operacions que s'accepten queden avalades en un cent per cent per ISBA i el Govern cobreix totalment el pagament dels interessos i també la comissió de l'aval.

Així mateix, Fernández també ha informat que el sector cultural i creatiu compta amb una altra societat de garantia recíproca, Cregui, que en aquest cas és sectorial, ja que està dedicada al sector cultural i creatiu, i amb la qual ISBA col·labora, de manera que els avals a les empreses del sector es poden gestionar d'una manera més ràpida.

Els assistents a la trobada han pogut formular tots els dubtes i preguntes que han considerat, com per exemple la possibilitat de demanar crèdits a llarg termini, quin tipus d'entitats es poden acollir als avals o si hi ha la possibilitat de coordinar aquestes línies de crèdit amb les ajudes al sector que s'impulsen des de la Conselleria.

Entre els participants, hi ha hagut representants de la música, les arts escèniques, les arts visuals, les arts plàstiques, les sales de cinema, el còmic, la literatura i les llibreries, entre altres. A més, també han participat la delegada de la Presidència per a la Cultura, Catalina Solivellas; el director de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), Mateu Malondra; la directora de l'Institut d'Indústries Culturals, Cristina Llambias.

La línia extraordinària ISBA-Covid-19, ampliable en funció de les necessitats i la demanda, tal com es va establir quan es va posar en marxa, es dirigeix a autònoms i pimes, empreses de fins a un màxim de 250 treballadors i amb un volum de facturació inferior a 50 milions, que tenguin activitat domicili social o establiment a les Balears i formalitzin operacions de liquiditat per a mitigar els efectes de la pandèmia i de l'estat d'alarma.

D'altra banda, també existeix la línia ordinària ISBA-CAIB de l'any 2020, aprovada el mes de febrer passat, i que ja va incorporar, com a novetat, les inversions en indústries creatives i culturals, entre les quals s'inclouen la producció, la promoció, la difusió i/o la comercialització de béns, serveis i activitats de contingut cultural, artístic o patrimonial.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.