Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern ordena la intervenció de dues residències privades d'atenció a gent gran

38353
Salut ha ordenat la intervenció de dues residències privades d'atenció a gent gran. | dBalears/Arxiu

La Conselleria de Salut i Consum ha ordenat, d'acord amb l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, la intervenció de les residències de gent gran Oasis i DomusVi Palma per tal de contenir els contagis per Sars-CoV-2 i assegurar l'atenció adequada als usuaris.

Aquesta decisió s'ha adoptat després de comprovar que les accions dutes a terme per aquests centres per tal de controlar la propagació de la malaltia han resultat insuficients i que un elevat nombre de residents i treballadors han donat positiu en les proves diagnòstiques que s'han efectuat als dos centres.

Concretament, fins a dia d'avui, a la residència Oasis s'han detectat 71 residents contagiats dels 106 interns, 3 dels quals han mort. També hi ha 18 professionals contagiats. A la residència DomusVi Palma, amb 218 usuaris, 61 residents han donat positiu per coronavirus i 4 d'ells han mort. Així mateix, 30 professionals s'han contagiat; un d'ells s'ha curat.

Avaluada la situació, la Conselleria de Salut ha considerat «necessari i proporcionat» prendre, de manera immediata, diverses mesures de tipus sanitari i assistencial que ultrapassen les capacitats dels responsables del centre. Per aquest motiu «s'ha decidit intervenir la gestió de les dues residències, que passaran a ser dirigides i coordinades per funcionaris públics».

A partir d'ara, el personal, l'equip directiu i la titularitat d'aquests centres, així com els propis residents, es regiran per les instruccions, ordres i disposicions que emetin els directors i coordinadors designats. Aquesta situació es mantindrà mentre sigui vigent l'estat d'alarma declarat pel Reial decret 463/2020, de 14 de març, sense prejudici que es pugui modificar o revocar amb anterioritat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.