Setmanari d'informació local - 138 anys

CCOO demana mesures de protecció adequades per la incorporació de treballadors

38323

CCOO de les Balears ha exigit aquest divendres que tots els treballadors comptin amb les mesures de protecció adequades perquè la seva seguretat i salut estiguin garantides, davant el cessament del confinament de sectors no essencials, els quals es reincorporaran de manera majoritària aquest pròxim dimarts.

El sindicat ha assenyalat que «ara preval l'objectiu de protegir la salut del conjunt de la classe treballadora de les Illes». En aquest sentit, CCOO ha recordat que els serveis de prevenció de les empreses, els empresaris i l'administració «són els que estan obligats a proporcionar a la població treballadora tota la informació i l'assessorament sobre les mesures de seguretat, així com facilitar els protocols necessaris per a garantir la salut en els llocs de treball».

Així mateix, el sindicat ha insistit en el paper de l'administració i, especialment de l'Institut Balear de Seguretat i Salut en el Treball (Ibassal) i de la Inspecció de Treball. «CCOO instarà a detenir qualsevol activitat que posi en risc de contagi als treballadors», han assegurat.

Finalment, han valorat que «la majoria de les institucions de les Balears hagin optat pel diàleg i la concertació amb sindicats i patronals més representatius per a donar una resposta a la crisi sanitària». «Ara es tracta de perseverar en les mesures consensuades per a sortir tan bé com sigui possible tant de la crisi sanitària com de l'econòmica», han sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.