Setmanari d'informació local - 138 anys

El Teatre Principal incrementarà la producció pròpia i amb teatres municipals

38257

El Patronat de la Fundació Teatre Principal de Palma ha aprovat aquest dimecres un pla de rescat al sector teatral i equipaments municipals que preveu «incrementar la producció pròpia i les coproduccions amb diferents teatres municipals de Mallorca».

Així, les obres formaran part de la programació del Principal i dels teatres amb els quals s'hagin coproduït durant la tardor. A més, s'oferiran amb condicions avantatjoses a la resta de teatres que se sumin a aquesta iniciativa, que podria originar una nova xarxa de col·laboració entre teatres de Mallorca.

Segons ha assenyalat el Consell de Mallorca, amb aquesta iniciativa, el Teatre Principal pretén fer costat a les companyies de l'illa afectades per la suspensió de la programació durant l'estat d'alarma, i establir vincles amb els teatres municipals.

Suspensió de la programació

D'altra banda, el Teatre Principal ha comunicat aquest dimecres que suspèn la programació del que resto de temporada fins a juliol.

Segons han informat, el Patronat ha donat el vistiplau a la proposta de la direcció del Teatre Principal de reprogramar durant l'estiu i la tardor alguns dels espectacles previstos per a aquesta primavera.

Així, està previst que l'activitat al teatre es reprengui la segona quinzena d'agost, amb un festival d'estiu en el qual s'inclouran el màxim d'espectacles possible dels quals s'havien de fer a la primavera. El Teatre Principal, han afegit, assumeix les despeses no reemborsables que han fet les companyies en relació amb els espectacles cancel·lats per causes de força major.

D'altra banda, amb l'aprovació aquest dimecres dels nous estatuts es compleix «el compromís adquirit pel director» d'adaptar el text a la legislació vigent en un termini de mig any. Els nous estatuts compten amb un alt grau de consens dels membres del Patronat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.