Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament valida el decret d'habitatge que permet la cessió temporal de sòl públic a promotors privats

38195

La Diputació Permanent del Parlament ha validat aquest dimarts el decret de mesures urgents en matèria d'habitatge, aprovat pel Govern a finals del febrer, que entre altres línies inclou la cessió temporal de sòl públic a promotors privats per a fomentar la construcció d'habitatge assequible.

El decret consisteix en un paquet de mesures encaminades a incrementar el parc d'habitatge, protegir col·lectius vulnerables i combatre l'especulació, incloent obligar els bancs a oferir lloguer social abans de poder executar un desnonament; introduir mecanismes de control a grans propietaris i sancions per perseguir la publicitat i comercialització d'infrahabitatges; i un augment de les sancions a grans propietaris que incompleixin l'obligació de cedir immobles buits.

El Decret ha estat validat amb el suport dels partits del Govern -PSIB, MÉS i Unides Podem-, el vot en contra de PP, El Pi i Vox i l'abstenció de Ciudadanos i el Grup Mixt.

Posteriorment, la Diputació ha rebutjat la tramitació del decret com a projecte de llei, un fet que ha criticat durament El Pi, recordant el conseller que havia declarat que volia recollir propostes i millores. Aquest punt s'ha votat tres vegades per produir-se un empat. Com que no s'ha pogut superar, el punt es desestima segons marca el reglament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.