Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal demana al Govern espanyol sobre el desplegament de l'exèrcit

38185

El senador per les Balears Vicenç Vidal (MÉS per Mallorca) ha formulat una bateria de qüestions sobre el desplegament de l'Exèrcit en nombrosos llocs de l'Estat espanyol des que es va decretar l'estat d'alarma pel coronavirus.

«Preocupats pel desplegament de l'exèrcit espanyol a molts indrets de l'Estat i tot i que des del nostre antimilitarisme i pacifisme sabem que hi pot haver bona voluntat i feina en molts membres del cos, hem plantejat bateria de preguntes al Senat sobre l'operació Balmis», ha explicat Vidal mitjançant Twitter.

Amb les qüestions, Vidal demana quines pautes d'actuació concretes i precises ha donat el Govern d'Espanya a l'exèrcit de manera prèvia al seu desplegament i si aquestes pautes consten en algun document escrit. A més, també demana si aquesta operació ha estat consensuada amb les diferents Comunitats Autònomes. «En cas afimartiu, quin tipus de comunicació hi ha hagut amb elles? En cas negatiu, creu el Govern espanyol positiu poder consensuar les mesures que s'estan prenent durant la crisi de la COVID-19?», afegeix Vidal a la qüestió.

«Dita operació té com a objectiu patrullar els carrers de les ciutats de l'Estat per a assegurar el compliment de l'estat d'alarma. Al respecte: té el Govern espanyol dades objectives que avalen un incompliment sistemàtic del confinament per part de la ciutadania?», demana en una altra qüestió.

Vidal també demana si el Govern espanyol disposa de dades objectives que avalen la incapacitat manifesta del conjunt de les Forces i Cossos de Seguretat per a vetlar pel compliment del confinament, quines són aquestes dades i en quins punt de l'Estat.

Per una altra banda, el senador vol saber a quants municipis de les Illes Balears s'exté l'operació Balmis, quin criteri s'ha seguit per a concretar l'abast de dita operació i si existeix sol·licitud expressa dels batles d'aquests municipis perquè l'exèrcit es desplegue en els seus termes municipals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.