Setmanari d'informació local - 138 anys

L'IMAS posa 3,6 milions a la disposició dels ajuntaments per a ajudes a les persones vulnerables

38181

El Consell de Mallorca, a través de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), ha posat a la disposició dels 53 ajuntaments de l'illa un total de 3.590.352 euros per a afrontar les ajudes urgents a persones especialment vulnerables de cada municipi davant la crisi generada pel COVID-19.

Segons ha indicat la institució insular, del total de 3,6 milions, 1,6 milions provenen de fons de l'Estat espanyol, gestionats a través del Govern que els ha destinat a l'illa de Mallorca i el Consell ha decidit canalitzar-los de manera íntegra cap als ajuntaments. Així mateix, els altres 2 milions d'euros els aporta la institució insular de fons propis.

Els municipis de Mallorca, en nom propi o representats a través de la Mancomunitat del Pla, signaran un conveni amb l'IMAS en els pròxims dies, que els permetrà començar a disposar del finançament. D'acord amb el Consell, les quantitats assignades a cada municipi són diferents, en atenció a la càrrega poblacional, segons els criteris de repartiment que tenen en compte la població general, i en particular aquella que és major de 65 anys o menor de 16.

La iniciativa part del RD 8/2020 de 17 de març, que habilita un fons extraordinari per a transferir a les Comunitats Autònomes per a destinar a despeses socials urgents sorgits amb motiu de la crisi de la COVID-19. Les Balears varen ser el destinatari de 7,5 milions d'euros del total de 300 milions que destina el Govern, dels quals 1,6 són els fons que l'Executiu ha previst per a l'illa de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.