Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament debatrà aquest dimecres les propostes per reduir el sou als diputats

38167

La Mesa del Parlament i la Junta de Portaveus debatran aquest dimecres les propostes presentades per diversos grups parlamentaris per a adaptar l'activitat parlamentària i reduir les retribucions durant l'estat d'alarma.

Així ho ha comunicat el Parlament després d'una reunió dels dos organismes en la qual s'ha acordat aquest dilluns mantenir la convocatòria de la Diputació Permanent d'aquest dimarts malgrat la petició del Grup Mixt -els diputats de MÉS per Menorca i Gent per Formentera- per a anul·lar-la, per diferents motius.

Els tres partits que formen el Govern -PSIB, MÉS i Unides Podem- han plantejat aquesta modificació de les retribucions. Des de MÉS han proposat que aquest estalvi, al costat d'altres mesures econòmiques, es destini a pal·liar els efectes de la crisi sanitària.

Esquerra Unida de les Balears (EUIB) -que compta amb un diputat dins del grup d'Unides Podem- també ha formulat aquesta petició, sol·licitant que els càrrecs públics renunciïn al 50 per cent del seu salari mentre duri l'estat d'alarma, incloent-hi assessors i als càrrecs del Govern. EUIB ha argumentat que molts càrrecs «no estan treballant a causa de la crisi sanitària i estaria bé que aquest estalvi pugui destinar-se a la lluita contra el virus». Paral·lelament, El PI ha demanat que tots els càrrecs polítics es redueixin el sou un 30% mentre duri l'estat d'alarma pel coronavirus i un 10% fins a final d'any.

Per part seva, el PP ha celebrat aquest dilluns que la Mesa del pròxim dimecres avaluï una proposta de «reprogramació parlamentària». El portaveu, Biel Company, ha defensat la celebració de plens de control al Govern, «de manera que els diferents grups de l'oposició puguin realitzar la seva labor i la funció del Parlament no quedi retallada i supeditada a l'interès del Govern per a la convalidació de decrets». La proposta del PP és celebrar aquestes sessions de control dins de la Diputació Permanent a partir de l'11 d'abril. Des del PSIB també han demanat que l'activitat parlamentària pugui reprendre's «amb la màxima normalitat possible».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.