Setmanari d'informació local - 138 anys

Bauzá celebra l'alliberament de diversos 'presos polítics'... a Cuba

38103

José Ramón Bauzá, que el passat mes de gener va provocar un incident al parlament europeu quan va intentar interrompre la intervenció de Carles Puigdemont i de Toni Comín i que va celebrar l'empresonament dels líders independentistes catalans, ha celebrat, des del seu perfil de Twitter, l'alliberament de José Daniel Ferrer, líder de la Unión Patriótica de Cuba (UNPACU) i altres tres activistes, que estaven detinguts des de fa poc més de sis mesos a Santiago de Cuba.

«¡VIVA LA LIBERTAD! El preso político cubano por excelencia ha sido liberado. Un paso más cerca de la democracia. ¡Vamos!» ha piulat José Ramón Bauzá.

Ferrer havia estat arrestat, curiosament, el primer d'octubre de 2019 i enjudiciat el 26 de febrer passat, al costat dels també opositors Roilán Zárraga Ferrer, José Pupo Chaveco i Fernando González Vaillant.

La condemna de quatre anys i mig de presó pels activistes opositors cubans ha estat substituïda per presó domiciliària.

Cuban Prisoners Defenders va fer pública l'excarceració en les seves xarxes socials: «Ha estat alliberat José Daniel Ferrer, al costat de José Pupo Chaveco, Fernando González i Roilán Zárraga. La justícia sempre és una victòria per a qualsevol Estat, i per a tots els seus ciutadans. Ens commou poder tornar a veure a aquests grans demòcrates lliures.»

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.