Setmanari d'informació local - 138 anys

Educació insisteix en la «la necessitat urgent» de garantir l'oferta de places d'oposicions

38095

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha enviat aquest divendres una nova carta al Secretari d'Estat del Ministeri d'Educació i Formació Professional, Alejandro Tiana, en la qual es reitera «la necessitat urgent de garantir l'oferta de places d'oposicions».

La Conselleria ha informat que la proposta consisteix en el fet que, durant 2021, les comunitats puguin desenvolupar les ofertes d'ocupació pública que no s'hagin pogut executar per la pandèmia del coronavirus. Les raons que esgrimeix March per a aquesta petició són, d'una banda, la necessitat d'aconseguir l'objectiu del 8% a la taxa d'interinitat entre el personal docent no universitari, tal com exigeix la Unió Europea.

March ha assegurat que a causa del ritme de creixement de l'alumnat que es viu a les Balears «cada curs el ritme de reducció de la taxa d'interins és més lent que en altres comunitats i no es pot permetre que les places de 2020 es perdin». En aquest sentit, March ha explicat que les Illes són un dels territoris «més perjudicats per la suspensió de les oposicions perquè és la que compta amb un nombre d'interins més elevat de l'Estat».

D'altra banda, el conseller ha assegurat que resulta «molt complicat» en l'àmbit organitzatiu celebrar un procés selectiu amb tantes places convocades durant el curs escolar. Actualment hi ha 3.600 sol·licituds de participació. D'altra banda, aquest dissabte es publicarà en el BOIB la resolució que modifica la convocatòria de les proves d'oposició de 2020, suspenent el termini de presentació de sol·licituds per a participar a conseqüència de la interrupció en el còmput de terminis que s'aplica en l'Administració degut en la declaració de l'estat d'alarma.

Cal recordar que la convocatòria d'oposicions a cossos docents 2020 afectava un total de 1.144 places a les Balears: 410 a Primària, 557 a Secundària, 115 a Formació Professional ,15 en Escoles Oficials d'Idiomes, 36 Música i Arts Escèniques i 11 a Arts Plàstiques i Disseny. Per Illes, 778 places a Mallorca, 109 a Menorca, 229 a Eivissa i 33 a Formentera. Les proves s'havien d'iniciar el 20 de juny.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.