Setmanari d'informació local - 138 anys

Un grup de mallorquins fa prop d'un mes que intenta tornar de l'Argentina

38093
Joan Marín, un dels mallorquins atrapats a l'Argentina

Un grup de 20 mallorquins es troba en aquests moments atrapats a l'Argentina sense poder tornar. Segons han explicat, fa un mes que intenten gestionar el retorn. Han intentat contactar diverses vegades a l'ambaixada d'Espanya a l'Argentina, però no ho han aconseguit.

Recentment, han decidit provar amb una carta dirigida al el Ministeri d'Afers Exteriors i al Rei d'Espanya. A més, les companyies aèries varen suspendre els vols que tenien reservats i ara es veuen obligats a haver de comprar nous bitllets a uns preus desorbitats que gairebé ningú pot assumir (entre 1.000 i 7.000 euros).

Joan Marín, un jove mallorquí, critica «que algunes companyies cobrin més de mil euros pel retorn. Vull tornar a casa amb la meva família per a passar amb ells aquesta situació difícil». Alejandro Sardi, un altre afectat, també necessita tornar a Mallorca, perquè «els meus dos fills són molt petits i em necessiten. Els bitllets haurien de ser a preus raonables».

Segons han apuntat, la carta a la ministra d'Exteriors ha tengut resposta, però que no ha resolt res. Entre altres coses li recorden que diversos governs han enviat a l'Argentina avions de repatriació, però que Espanya no ho ha fet, col·locant la solució en mans de les companyies aèries que només noliegen vols comercials.

Davant la desesperació provocada per la situació, han fet una crida a la ciutadania per pressionar al Govern espanyol i balear a reaccionar perquè puguin tornar a casa. El seu desig és que l'administració els posi a disposició un avió de retorn i que el viatge els costi un preu raonable.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.