Setmanari d'informació local - 138 anys

Centenars de treballadors del sector audiovisual reclamen a IB3 una sortida conjunta a la crisi

38091

Més de 300 professionals del sector audiovisual han dirigit aquest divendres una carta a IB3 per a reclamar una sortida conjunta davant la paralització de la contractació, que s'ha vist agreujada per la crisi de la COVID-19.

La carta, encapçalada per l'Associació de Productors Audiovisuals de les Balears (APAIB), l'Associació de Professionals de l'Audiovisual d'Eivissa (APAI), l'Associació de Cineastes de les Balears (ACIB), la delegació balear de l'Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals (CIM) i l'Associació d'Actors i Actrius Professionals de les Balears (AAAPIB), exigeix a IB3 que actuï com a «taula de salvació i que posi en marxa un fons de rescat».

En aquest aspecte, els professionals han reclamat a IB3 una estratègia pressupostària per a reprendre la contractació i evitar el tancament d'empreses i la desocupació de centenars de treballadors. «La dràstica baixada de pressupost d'IB3 condemnava a moltes productores i treballadors a la fallida, abans ja de la declaració de l'estat d'alarma», han recordat.

Per això, les associacions han demanat al Govern una «injecció econòmica» en la televisió pública, en línia amb el que s'està fent en altres comunitats autònomes, «perquè l'ens actuï com a motor del sector, tal com indiquen els seus principis fundacionals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.