Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] DONALLOP estrena 'Tots els motors', la seva particular visió del clàssic d'Antònia Font

38085

El grup mallorquí DONALLOP presenta un nou senzill digital, 'Tots els motors', la seva particular visió de l’himne pop dels enyorats Antònia Font. El senzill es va enregistrar en directe als estudis del productor Paco Loco el passat mes de desembre, en un descans de l’exitosa gira de presentació de Crisàlide (Satélite K, 2019) que els ha portat a fer presentacions a festivals de música independent de tot el territori, Guitar BCN, Festival Strenes, Sant Jordi Club, Pops Marítims, Festival Hullaballoo, Altacústic, La Pèrgola, Moniàtic, Festival Hostes, entre moltes altres programacions, en un total de 40 concerts en dotze mesos naturals, des de la presentació a la Barts Club el passat 5 d’abril.

Com a homenatge als seus seguidors el duet va decidir enregistrar aquesta cançó que ha format part de tots els directes de la gira. Una versió estimada per la banda i que també ret homenatge a uns dels pares fundadors de la música independent d’aquests darrers vint-i-cinc anys. DONALLOP passen la cançó pel sedàs del seu dreampop. Gravada en directe, la sensualitat i intimitat de la interpretació de Joana, sempre sobre el seu Casio CZ 1000, se suma a l’experimentació sonicyouthiana/nuclear de les guitarres de Pere, amb un crescendo amorós apocalíptic. «Mos estimàvem, mos sexuàvem, mos gastronomíem, ens destrossàvem mútuament ses vides». La bellesa dins el deteriorament d’una relació, talment la nostra, en aquests dies, amb el món exterior. Com deia Neil Young «it’s better to burn out than to fade away», tot i que, a vegades, extingir-se també pugui ser un acte de bellesa.

Aquesta nova etapa de publicacions ha comptat amb la col·laboració fotogràfica del realitzador Albert Capó, encarregat de la majoria dels videoclips de la banda. En el format de 35mm ha creat un nou discurs artístic per al grup mallorquí. Aquest treball acompanyarà la sortida dels propers senzill digitals de la banda, a l'espera de l'anunci d'un nou treball discogràfic per part del duet.

A l'espera de noves mesures per al món de la cultura, el duet duu a terme el seu confinament a Solsona, la terra que els ha acollit des de 2016, creant i imaginant noves maneres de compartir el seu art, amb l'esperança que la implosió d'aquesta societat crisàlide, que ja anunciaven a les seves primeres notes de premsa, «doni lloc a un nou ésser humà, més conscient i generós».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.