Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS exigeix al Govern espanyol mesures per a pal·liar l'aturada de l'economia

38041

La sectorial d'economia de MÉS per Mallorca ha exigit aquest dimecres al Govern espanyol mesures per a pal·liar l'aturada en l'economia, després d'elaborar un document on s'analitza l'impacte sobre la part més feble del teixit productiu. En la seva anàlisi, els ecosobiranistes han assenyalat que el confinament és «la millor mesura des del punt de vista sanitari», però que «s'ha d'acompanyar d'un paquet important d'ajudes econòmiques i administratives».

Segons ha assenyalat la formació, el gruix de les seves propostes econòmiques anirien dirigides «únicament als autònoms i les empreses de menys de 250 treballadors, o de menys de 6 milions d'euros de facturació anual». Així mateix, han destacat mesures aplicades en altres països de l'entorn europeu com excloure el pagament de lloguers i hipoteques a les pimes i autònoms que han de tancar a causa de l'alerta sanitària o instaurar un bo de 600 euros als autònoms que tinguin pèrdues fins dos mesos després de l'estat d'alarma.

Un dels membres de la sectorial i també conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local en el Consell de Mallorca, Jaume Alzamora, ha destacat altres propostes com «obrir una línia d'ajudes per a la modernització d'empreses, pagar prestacions als autònoms afectats per la malaltia o l'aïllament i flexibilitzar o congelar el pagament de les quotes durant tot l'any 2020».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.