Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort demanarà l'eliminació dels límits pressupostaris per actuar davant la crisi

38039

La Junta de Govern de Cort ha aprovat aquest dimecres sol·licitar al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez; a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i al president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Abel Caballero, la supressió dels límits pressupostaris marcats per a poder donar resposta a les necessitats de la ciutadania davant la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

D'aquesta forma, el batle de Palma José Hila, traslladarà a les tres autoritats la decisió municipal mitjançant una carta. S'ha acordat demanar l'eliminació de la regla de despesa, l'ampliació dels terminis d'execució del romanent de tresoreria de 2018 i la reducció dels requisits del romanent del 2019.

L'acord que s'ha aprovat aquest dimecres assenyala que la crisi sanitària s'ha de superar amb «mesures globals d'Estat en coordinació com les Comunitats Autònomes», però les «conseqüències socials i econòmiques hauran de comptar, a més, amb la força i capacitat de les administracions més pròximes a la ciutadania, els ajuntaments».

«Obligacions com les exigències per a la consecució dels objectius d'estabilitat pressupostària o les extremes limitacions per a l'ús del superàvit fan que tota aquesta capacitat de dedicar recursos i polítiques de proximitat per a ajudar la ciutadania a afrontar i superar aquesta crisi quedi extremadament minvada», ha indicat la Junta de Govern en l'acord.

Demolició de les construccions existents a s'Aigua Dolça

D'altra banda, la Junta de Govern local també ha aprovat aquest dimecres el projecte de demolició de les construccions existents en el solar del s'Aigua Dolça. Es tracta d'un projecte previ per a poder aprovar els plecs de construcció de l'equipament i compta amb un pressupost de 76.663,70 euros (IVA inclòs).

El projecte de nou equipament està inclòs dins de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi) Pla Litoral de Ponent, que compta amb finançament dels fons europeus Feder, i permet subvencionar bona part de la intervenció al 50 per cent.

«Es tracta d'un equipament que vol donar servei al barri i recuperar la memòria històrica de la natació de la ciutat», han assenyalat des de la Junta de Govern. El projecte preveu la construcció d'una piscina de 25x12m i 6 carrils, amb un solàrium i una zona de saunes.

Abonament de 408.276,8 euros de subvencions a associacions de veïnats

Així mateix, s'ha aprovat l'abonament immediat de 408.276,8 euros corresponents als projectes presentats i justificats per part de federacions i associacions de veïnats durant l'exercici de 2019, perquè les entitats rebin els diners de projectes ja executats.

Les factures presentades corresponen a activitats tant de caràcter estable com puntuals, així com accions de sensibilització i dinamització de la participació ciutadana. «En aquesta Junta de Govern hem prioritzat l'abonament de les subvencions a les entitats veïnals perquè puguin continuar amb el seu funcionament ordinari. Creim que seran una eina imprescindible per a la dinamització de les barriades per a poder retornar la normalitat després d'aquesta crisi sanitària», ha assegurat el regidor de Participació Ciutadana, Alberto Jarabo. Aquestes ajudes corresponen a la convocatòria pública de subvencions per a federacions i associacions de veïns aprovades pel consistori per al període de 2019, 2020 i 2021 i que són d'1.707.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.