Setmanari d'informació local - 138 anys

Es fan públics els premis Crítica Serra d’Or 2020 que guardonen la companyia La Calòrica en l'apartat de teatre

38033

Aquest dimarts s'han fet públics els premis Crítica Serra d’Or 2020 a obres publicades l’any passat. Són uns premis anuals que atorga la revista Serra d’Or.

En la llista de guardonats destaca el premi a la companyia La Calòrica, a l’aportació més interessant per «mantenir-se fidel durant deu anys a una personalitat pròpia amb el permanent acompanyament de l’autoria singular de Joan Yago»; «la feliç recuperació de 'Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I' –el seu primer espectacle– certifica una trajectòria artística tan allunyada de les modes del moment com aplaudida i reconeguda per la crítica i el públic». A La Calòrica hi participen els mallorquins Joan Yago, Esther López i Júlia Truyol.

Altres premiats en l’apartat de Teatre són: Josep Lluís i Rodolf Sirera per Dinamarca, el text de teatre català donat a conèixer per l’estrena o l’edició, per «la visió crítica, crua i documentada amb què culmina la trilogia Europa en guerra, dedicada a les silenciades complicitats de la població 'ocupada' amb els horrors nazis, i que tanca la fèrtil producció de tema històric dels dramaturgs valencians a causa del sobtat traspàs del primer». Stabat Mater, dirigida per Magda Puyo, el premi a l’espectacle teatral, per «la dificultat d’adaptar el complex món dramatúrgic d’Antonio Tarantino, resolt amb mestratge per la direcció de Magda Puyo i la brillant interpretació en solitari de Montse Esteve».

El jurat ha estat format per Joan-Anton Benach, Francesc Massip, Marta Monedero, Juan Carlos Olivares i Anna Pérez Pagès.

Els premiats en l’apartat de Literatura i Assaig són: Fugir era el més bell que teníem (Club Editor), de Marta Marín-Dòmine, en la categoria de novel·la; Ictiosaure (Edicions 62), de Dolors Miquel, de poesia; Víctor Garcia Tur, amb El país dels cecs (Proa), de narrativa; Àlex Susanna, amb Dietari per Paisatge amb figures (Proa), de dietari; i Arnau Barios, de traducció, per Eugeni Oneguin, d’Aleksandr Puixkin (Club Editor). El jurat de Literatura i Assaig està format per Borja Bagunyà, Àlex Broch, Lluïsa Julià, Marta Nadal i Pere Antoni Pons.

Els premiats en l’apartat de Recerca són: David Ballester i Manuel Vicente per l’obra Corre, democràcia, corre. Manifestacions i repressió policial a la Catalunya de la Transició (1975-1980) (Editorial Base), en la categoria d’humanitats. 150 anys de taules periòdiques a la Universitat de Barcelona (UB), de Santiago Álvarez i Claudi Mans, ha obtingut el premi en altres ciències. I Language attitudes, national identity and migration in Catalonia: ‘What the women have to say’, de Mandie Iveson, ha rebut el de catalanística. El jurat està format per: Jaume Aulet, Jordi Casassas, Joandomènec Ros i Francesc Vilanova.

En l’apartat de Literatura Infantil i Juvenil s’ha premiat: Plous o fas Sol? (Akiara Books), amb text de Mireia Vidal i il·lustració d’Anna Font, en la categoria d’Infantil; el premi Juvenil (Creació) a la trilogia La llum d’Artús (Barcanova), de Raimon Portell; i el Juvenil (Coneixements) és per a Jo i el món: una història infogràfica (Zahorí Books), de Mireia Trius i Joana Casals. El jurat està format per: Mònica Baró, Pep Brocal, Joan Bustos, Teresa Mañà i Núria Ventura.

Els premis s’havien de lliurar el 2 d’abril en una cerimònia que s’ha suspès.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.