Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS veu «clarament insuficient» l’enviament de material sanitari per part del Govern espanyol

38027

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha considerat «insuficient» l’enviament de material sanitari fet des del Ministeri de Sanitat a les comunitats autònomes per a fer front a la pandèmia de coronavirus. «El material que hem rebut des de Madrid és clarament insuficient i exigim els recursos necessaris per poder fer front a la situació». Segons Noguera, «aquesta situació se suma a la de la falta de tests per a detectar el coronavirus. La gestió del Govern espanyol està sent tardana, i les comunitats autònomes tracten de solucionar les seves mancances el millor que poden». Tot plegat, assegura Noguera, «és un menyspreu a les Illes Balears».

Amb tot, Noguera valora l'esforç i l'arribada d'EPIs al sistema sanitari de les Balears no amaga la preocupació per «la descoordinació i la desinformació» de la distribució. «Entenc que s'utilitzen diferents criteris com el nombre de casos que hi ha, el nivell de pressió assistencial o el nombre de professionals. No obstant això, l'esforç hauria de ser encara major».

Precisament, el senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ja ha presentat una bateria de qüestions al Senat demanant explicacions al Govern espanyol. Segons Vidal, «som conscients que estam en un moment d'ajuntar esforços, però una vegada superada i vençuda la pandèmia, serà el moment d'avaluar i revisar les polítiques socials i el seu finançament, reforçant els serveis públics de salut, que avui més que mai es proclamen com a essencials i pilars fonamentals d'una societat justa, equitativa i solidària». En aquest sentit, Vidal assegura que «serà responsabilitat de tothom abordar les mesures necessàries per a reforçar el sistema de salut públic. Hem de reforçar una sanitat pública capaç de fer front a l'activitat ordinària però també pugui resoldre situacions excepcionals com la d'ara», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.