Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS posa en marxa grup interdisciplinari per a trobar respostes a la crisi post-Covid-19

38013

MÉS per Mallorca ha anunciat que, després de gestar-ho durant unes setmanes, posa en marxa un grup d'anàlisi i pensament interdisciplinari per a trobar respostes a la crisi social i econòmica post-coronavirus (Covid-19).

Segons ha informat la formació ecosobiranista aquest dimarts, el grup anomenat 'Abans i després del Covid-19 neix, en paraules del coordinador general de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, per a trobar «des de la intel·ligència col·lectiva respostes, en clau d'esquerres, ecologista i sobiranista, a la crisi econòmica i social que vindrà una vegada finalitzi el període de confinament».

Sobre aquest tema, ha afegit que per a Noguera la primera activitat del grup d'anàlisi i pensament de MÉS per Mallorca seran «jornades d'urgència obertes a la ciutadania cap al mes de maig o juny, una vegada acabat el confinament per a treballar amb experts del voltant de les Balears i de la resta d'Espanya mesures de xoc immediates davant el que ve com a societat».

Així mateix, ha indicat que el grup, que posarà en comú amb el teixit associatiu illenc la seva tasca, prepara, també, una «trilogia d'actes públics, a la tardor, que volen explicar el full de ruta que l'esquerra sobiranista pensa de cara a les Illes postCovid-19 de la dècada vinent en matèries tan sensibles com els drets socials i civils, model econòmic, turisme o gestió del territori».

Amb tot, ha explicat que el grup tindrà una representació de professionals i activistes de l'economia, les ciències socials, el món del treball, l'educació, el Tercer Sector i els moviments socials de les Balears. Els encarregats de coordinar-ho seran l'advocada, activista, regidora i exconsellera de Cultura del Govern, Ruth Mateu, i el periodista i actual assessor del senador autonòmic Vicenç Vidal, Antoni Trobat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.