Setmanari d'informació local - 138 anys

Govern i ajuntaments es coordinen per retirar la posidònia de les platges

38007

El director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, s'ha reunit aquest dimarts, de manera telemàtica, amb tècnics de tots els ajuntaments amb costa de Mallorca, «per a coordinar la retirada de la posidònia de les platges» i complir el decret de 2018 sobre la conservació d'aquesta espècie oceànica a les Balears.

La trobada ha comptat en el seu inici amb la participació de conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, que ha volgut agrair de manera expressa la participació en els assistents. Ha destacat «la bona disposició dels assistents» a avançar cap a un criteri comú en la gestió de la posidònia durant els mesos d'estiu. Mir ha apuntat que s'ha fet una nova passa endavant «per a millorar la protecció de la posidònia» i que, malgrat les circumstàncies actuals, «extremadament difícils», es continua treballant «en benefici del bé comú».

També, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient, s'ha iniciat «l'elaboració d'una guia de bones pràctiques» per a la recollida de posidònia a les platges, ja prevista en el text legal i que «hauria d'estar acabada dins d'un any». D'aquesta manera, la Conselleria pretén orientar als actors implicats, segons han informat, en «el correcte compliment de la normativa» i amb la seva obligació de donar assessorament.

La trobada ha servit també per a organitzar un sistema de comunicació, analitzar particularitats i possibilitats de cada municipi implicat, interpretar dubtes i començar a fer treball en l'homogeneïtzació de les sol·licituds, autoritzacions i informes d'activitat amb l'objectiu d'elaborar aquesta guia de bones pràctiques. A llarg termini, han indicat, la Conselleria pretén elaborar un mapa que reculli «l'acumulació, retirada, circulació, quantificació i ús o destinació de les restes de posidònia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.