Setmanari d'informació local - 138 anys

Agricultura posa en marxa les ajudes als productors de xot, porcella i cabrit

37979

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha posat en marxa les ajudes a la comercialització dels productes frescos del sector ramader en totes les Illes. La Conselleria ha explicat aquest dilluns que es tracta d'una mesura de 200.000 euros en total contemplada en el pla de xoc per al sector primari, en concret als productors de xot, porcella i cabrit.

Encara que aquestes ajudes es publicaran en 15 dies, es concediran amb efecte retroactiu des d'aquest dilluns i fins al 31 de maig. L'objectiu d'aquesta mesura, segons la Conselleria, és afavorir la comercialització dels productes frescos carnis propis d'aquesta època de Pasqua com són els xots les porcelles i cabrits.

En aquest sentit, ha concedit una ajuda de sis euros per animal a tots els xots i cabrits de més de vuit quilos que vagin a escorxador, i sis més per cada porcella de més de sis quilos que se sacrifiqui. Amb aquestes ajudes s'assegura que els productors rebin un preu de sustentació i no perdin diners per haver de malbaratar el producte, alhora que s'incentiva el consum d'aquest producte local i de qualitat amb uns preus molt competitius.

De fet, finalment aquests productes es vendran al consumidor amb una rebaixa d'un euro per quilo de mitjana. Cal recordar que es tracta d'una mesura d'urgència per a ajudar a comercialitzar uns productes que havien de destinar-se a contractes amb el sector de la restauració i l'hostaleria finalment anul·lats. La Conselleria ha assegurat que ha pogut tirar endavant la mesura després d'aconseguir el consens amb tots els actors de la cadena alimentària, i gràcies a la cooperació entre ramaders, escorxadors i distribuïdors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.