Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern espanyol adverteix que continuarà la saturació a les UCI

37931
Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (Ccaes). | La Moncloa

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (Ccaes), Fernando Simón, ha reconegut que hi ha un «problema amb la saturació» de les Unitats de Vigilància intensiva (UCI) i ha assenyalat que s'està «molt a prop» d'aconseguir el cim de transmissió de coronavirus a l'Estat espanyol i que algunes comunitats autònomes «podrien haver-lo superat».

«Les dades que veiem en els últims dies indiquen que som aquí, molt a prop, i en algunes zones podríem haver superat aquest cim», ha manifestat aquest dissabte Simón durant la roda de premsa telemàtica dels responsables tècnics dels ministeris competents.

No obstant això, l'expert ha matisat que «el punt clau no és tant la transmissió, sinó la saturació de les UCI», en les quals es produeix «una acumulació» perquè les persones ingressades per coronavirus han de romandre allí durant «períodes llargs».

Així, ha explicat que la saturació de les UCI «va amb retard respecte al control de la malaltia». «Arribarem a la saturació de les UCI la setmana que ve o a principis de la següent. Els pacients que s'infecten avui tindran necessitat d'un llit en UCI entre set i deu dies més tard», ha precisat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.