Setmanari d'informació local - 138 anys

Les víctimes de violència masclista podran demanar ajuda a través d'un WhatsApp

37903

El Govern posa en marxa aquest dissabte un servei de WhatsApp amb funcionament 24 hores per a atendre dones víctimes de violència de gènere que, a causa de l'estat d'alarma es veuen obligades a conviure amb l'agressor.

Així ho ha explicat la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, que ha informat d'aquesta iniciativa aquest divendres al Consell de Govern. El número és el 639 837 476 i s'oferirà atenció social, jurídica, administrativa o psicològica. També permet a les dones demanar auxili, i en aquest cas el servei donarà avís al 112.

Costa ha explicat que han decidit posar en marxa el servei després de comprovar que en els primers tres dies de confinament, les anomenades al servei de l'Institut Balear de la Dona (IbDona) varen augmentar, però després varen anar disminuint de manera progressiva. En aquest sentit, la Conselleria sospita que en estar més temps amb l'agressor, fer una telefonada «pot ser més complicat per a elles» que enviar un missatge de WhatsApp.

El sistema serà gestionat per l'empresa Atenzia, que ja s'encarrega de l'atenció 24 hores de l'IbDona. La línia de WhatsApp té associada una aplicació perquè el personal que proporciona l'assistència telefònica tengui accés als missatges que enviïn les víctimes o els seus parents pròxims. Paral·lelament, Costa ha recordat que s'ha posat en marxa la nova concessió del Servei 24 Hores d'atenció telefònica per als anys 2020 i 2021, amb la contractació d'una persona més, a més d'altres tres professionals a jornada parcial a l'estiu.

Igualment, ha recordat que existeix un telèfon per a menors, gestionat per l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència. És el 116111, l'atenció és confidencial i el número no deixa rastre telefònic.

Servei d'atenció psicològica per a la ciutadania

D'altra banda, la Direcció General d'Emergències i Interior, en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicòlegs de les Balears, ha habilitat un telèfon d'atenció psicològica per a fer costat als ciutadans durant l'estat d'alarma.

El servei pretén fer costat a persones que estiguin sofrint el dol per la pèrdua d'una persona estimada, angoixa, ansietat, por, solitud, tristesa, ira, incertesa i altres estats emocionals complicats a conseqüència de la crisi sanitària i el confinament.

Mitjançant el número de telèfon 900 112 003, activat a través de la plataforma de comunicacions del SEIB112, els ciutadans podran accedir als serveis de professionals especialitzats en psicologia clínica i intervencions de crisis, emergències i duels. Aquest número estarà operatiu les 24 hores del dia els set dies de la setmana.

El Col·legi de Psicòlegs ha posat a la disposició d'aquest servei una bossa amb prop de 80 professionals especialitzats en aquesta mena d'intervencions, organitzats per a cobrir tots els torns i donar servei de manera ininterrompuda.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.