Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell comença a repartir més de 13.000 màscares i altre material de protecció personal

37899

El Consell de Mallorca ha començat aquest divendres a repartir més de 13.000 màscares i un altre material de protecció personal procedent de diferents administracions, entitats i particulars. Segons ha informat la Institució Insular aquest divendres, l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) és qui està gestionant tot aquest material i l'està fent arribar a serveis socials municipals i a altres residències i centres municipals, concertats o privats, així com a les seves residències i centres propis.

Sobre aquest tema, ha donat a conèixer que el Govern ha proporcionat a l'IMAS 8.000 màscares, de les quals 3.800 s'han repartit entre els centres i serveis socials de tots els ajuntaments de l'Illa. Mentrestant, la resta de màscares, ha afegit, s'han distribuït entre les residències de gent gran, les d'aquelles persones amb discapacitat, centres de menors o albergs per a persones sense sostre de l'IMAS. Així mateix, el Consell de Mallorca ha explicat que la seva intenció és que cap municipi quedi sense el material de protecció sanitari necessari.

Donacions de màscares

Amb aquesta intenció, també s'han repartit entre alguns centres municipals, privats i propis de l'IMAS 50.000 guants, 400 bates d'un sol ús i màscares quirúrgiques donades per la Universitat de les Illes Balears (UIB) procedents dels laboratoris del centre universitari.

Per part seva, altres associacions com és el cas de l'Associació Xinesa de Balears (Achinib) ha aportat 3.000 màscares; mentrestant, l'associació Moda Mallorca, altres 1.000 unitats, que també s'han repartit entre els diferents centres i serveis. A més, diferents particulars també han fet arribar una sèrie de màscares fetes a mà, com és el cas de les auxiliars d'infermeria de la residència de Felanitx, que juntament amb un grup de cosidores de Sant Llorenç han elaborat altres 1.000 unitats.

Finalment, el Consell de Mallorca ha reiterat que des del *IMAS s'intenta que cap centre de Mallorca que el necessiti es quedi sense material de protecció encara que, ha indicat, es tracta d'una situació «generalitzada» a escala espanyola donada l'emergència sanitària causada pel coronavirus. Per això, ha conclòs, «a mesura que va arribant aquest material, es fa arribar als centres que el necessiten i està previst que en els pròxims dies continuï».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.