Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal demana a l'Estat una «especial cura» en l'atenció als espanyols atrapats a l'estranger

37897

El senador autonòmic de MÉS per Mallorca Vicenç Vidal, ha demanat a l'Estat que tengui una «especial cura» en l'atenció a espanyols atrapats a l'estranger. Segons ha explicat Vidal aquest divendres, l'Estat hauria de tenir «una especial cura en atendre els ciutadans espanyols que es troben atrapats lluny de la seva casa i amb problemes greus per a poder tornar».

Sobre aquest tema, ha fet constar que ha rebut comunicacions de ciutadans de les Balears que, per turisme o motius laborals, estaven fora del país, especialment en el sud-est asiàtic, i que s'estan trobant «en angoixants situacions a l'hora d'intentar tornar, sovint amb certa incomprensió d'ambaixades i consolats, que diuen estar desbordats, i amb una actitud no positiva de companyies aèries, que miren de fer negoci amb la seva desesperació».

Per això, ha demanat que Espanya i «especialment» el Ministeri d'Afers exteriors faci «un esforç extra i posi tota la seva infraestructura en l'exterior (cos diplomàtic, especialment, però sense descartar qualsevol recurs factible) per a garantir que els ciutadans de Balears i de la resta de l'Estat que es trobin fos d'Espanya i tinguin necessitat de tornar puguin ser repatriats adequadament sense excessius costos afegits».

«Les notícies que tenim aquests dies de ciutadans espanyols explicant sentir-se desemparats no poden tornar a passar», ha afirmat el senador ecosobiranista, qui ha enviat una carta al Ministeri i a la delegada del govern espanyol a les Balears, Aina Calvo, expressant la seva preocupació sobre aquesta casuística i demanant reaccions «ràpides i contundents».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.