Setmanari d'informació local - 138 anys

El pròxim dilluns es repartiran les targetes d'ajuts de menjador

37867

El pròxim dilluns que començarà el repartiment de les targetes prepagament destinades a suplir els ajuts de menjador, després que aquest divendres la Conselleria d'Assumptes Socials les faci arribar als centres educatius, que coordinaran el repartiment entre les famílies beneficiàries.

En total, es distribuiran 6.152 targetes: 5.453 a Mallorca, 434 a Menorca, 251 a Eivissa i 14 a Formentera. Segons ha indicat la Conselleria d'Educació, les targetes estan carregades amb 60 euros, corresponents als primers 15 dies de confinament i es treballa per a ampliar el crèdit corresponent a la segona quinzena de l'estat d'alarma que es va aprovar ahir en el Congrés de Diputats. La Conselleria d'Assumptes Socials ha invertit fins ara 375.000 euros.

Les instruccions per al repartiment de les targetes a les famílies ja les ha traslladat la Conselleria d'Educació als centres educatius. Així, es repartiran amb cita prèvia i seguint les orientacions sanitàries i organitzatives rebudes pels equips directius. La solució definitiva adoptada per les Conselleries d'Educació, Universitat i Recerca i la de Serveis Socials i Esports respon, segons han assenyalat, a l'objectiu d'arribar «de la manera més ràpida i eficient a les famílies més vulnerables i després de consultar altres entitats afectades com consells insulars, ajuntaments i centres educatius especialment afectats».

L'opció per a arribar a tots

Segons ha indicat el departament d'Educació, «l'única opció possible amb garantia d'arribar a tot l'alumnat, amb facilitat, rapidesa i seguretat», especialment pensant a «no deixar enrere» a les famílies més vulnerables, ha estat la de la targeta prepagament distribuïda des dels centres educatius.

L'ús de la targeta prepagament, han indicat, és una opció ràpida i pràctica perquè l'entitat que proporciona la targeta, La Caixa, «ja havia posat en marxa aquest sistema abans en un altre projecte d'àmbit social i hi havia molts d'establiments amb convenis». Han argumentat que els centres solen ser llocs pròxims a les famílies, perquè viuen en la zona, per tant es redueixen els desplaçaments i, a més, coneixen a les famílies i això facilita els tràmits. En el cas de centres tancats s'ha organitzat el repartiment en altres pròxims o espais municipals.

El repartiment de menjar bé a través d'ONG bé a través de les empreses que fan els serveis de menjador es va descartar perquè ni les empreses ni les organitzacions «estan preparades per a fer el servei a domicili i no tenen capacitat per a això», han manifestat. En la qüestió econòmica, es va plantejar la possibilitat de fer transferències bancàries però en molts centres, han apuntat en el comunicat d'Educació, «no tenen els comptes bancaris de les famílies i en el cas de les més vulnerables o bé no tenen compte o, a vegades, està embargada». Sobre el lliurament, la possibilitat d'enviar-la per correu també es va descartar per la falta d'actualització de les dades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.