Setmanari d'informació local - 138 anys

La Selectivitat es farà els pròxims 7, 8 i 9 de juliol

37855

La Conselleria d'Educació i la Universitat de les Illes Balears (UIB) han arribat a un acord per a la celebració de les denominades Proves de Batxillerat d'Accés a la Universitat (PBAU) els pròxims 7, 8 i 9 de juliol.

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, s'han reunit aquest dijous i han acordat també la suspensió per a aquest curs de les proves d'admissió als graus d'Educació Infantil i d'Educació Primària. Aquestes proves s'encarreguen d'avaluar el nivell de competències comunicatives, de raonament crític i logicomatemàtiques dels aspirants a mestre.

March ha recalcat que era «molt important arribar a un acord com més aviat millor», ja que ara és moment de «llevar incerteses» entre el professorat i els alumnes de segon de Batxillerat que s'han de presentar a les proves perquè es vegin perjudicats «el mínim possible».

El rector de la UIB, Llorenç Huguet, per part seva, ha assegurat que la celebració dels exàmens «respectarà en tot moment» la normativa de seguretat per a fer front al coronavirus prevista per actes multitudinaris de més de 1.000 persones.

L'acord ha arribat un dia després que la Conferència Sectorial d'Educació acordés ajornar les proves a tot l'Estat i a les Comunitats Autònomes el termini entre el 22 de juny i el 10 de juliol per a la convocatòria ordinària, mentre que l'extraordinària s'hauria de celebrar abans de dia 10 de setembre.

En la reunió han participat per part del Govern, la secretària autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret; el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante; el director general de Política Universitària i Recerca, Josep Lluís Pons; a més de Biel Colom, assessor del Servei d'Ordenació Educativa de la Conselleria.

Per part de la UIB han assistit la vicerectora d'Estudiants, Rosabel Rodríguez; el vicerector de Docència, Juan Frau; i el director del Secretariat Tècnic d'Accés a la Universitat, Joan Antoni Mesquida.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.