Setmanari Sóller

134
anys

La Xarxa Municipalista de Mallorca demana aturar tota activitat no essencial i la desmilitarització de la crisi sanitària

37851

26-03-2020

Vivim a Mallorca una situació extraordinària arrel de la crisi sanitària que ha generat l’expansió de la COVID-19. «Davant la nefasta gestió política, on a tots els àmbits institucionals s'ha actuat tard i malament», les formacions que formen part de la Xarxa Municipalista de Mallorca han trobat necessari expressar el seu posicionament.

En primer lloc, «volem enviar una forta abraçada a totes les treballadores dels serveis essencials, al personal sanitari, a les treballadores d’establiments alimentaris i a totes aquelles forçades a seguir treballant en aquestes condicions. També volem mostrar la nostra més profunda solidaritat amb totes les persones que aquests dies veuen perillar les seves condicions de vida, a totes les acomiadades o afectades per EROs o ERTOs», han remarcat.

La Xarxa ha explicat que aquesta crisi ens posa en una situació de cruïlla «entre capital i vida». «A una banda se situen els qui han prioritzat protegir els beneficis d'empreses i bancs de la futura crisi econòmica; a l'altra estam les classes populars, les dones, i les veïnades, sempre al punt de mira de l'interès privat».

Mesures que proposen:
1. Ara més que mai, posem la vida al centre: aturem tota activitat no essencial cap a un confinament total i efectiu. La prioritat és cuidar les persones. Cal posar tots els recursos de la sanitat privada en mans públiques sense compensació, controlar els preus dels productes necessaris per fer front al COVID-19 i dels productes de primera necessitat. És imprescindible enfortir els serveis públics amb la contractació necessària per fer front a la crisi sanitària i de cures que vivim. Evitem que el pes d'aquestes caigui sobre les dones i els col·lectius més vulnerables.

2. Protegim el nostre poble, ajornem els pagaments: proposam la suspensió de pagament d'hipoteques i lloguers, així com la suspensió del pagament de subministraments bàsics –com aigua, llum i gas- a totes aquelles persones que no els poden pagar. Moments com aquest mostren la importància de l'enfortiment d'eines com la Renda Social.

3. Defensem els drets laborals: és necessari prendre mesures per evitar acomiadaments, i prohibir-ne els que afectin persones afectades per COVID-19 o amb persones a càrrec. Cal prendre part activa per evitar fraus per ERTOs i informar les treballadores dels seus drets laborals. Apostam també per una moratòria de les quotes d'autònom. Cal tenir especial cura d'aquells sectors més vulnerables en el context d'aquesta crisi: treballadores de la llar, hostaleria, caixeres de supermercats, etc.

4. #NOalamilitarització! Aquests dies hem vist com l'Estat aprofita el COVID-19 per treure la bandera del nacionalisme espanyol. L'exèrcit ocupa els carrers dels nostres pobles i barris en una exhibició de prepotència amb conseqüències polítiques molt perilloses pel precedent que suposa. Aquesta crisi la superarem amb sanitat pública, no amb militars!

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris