Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell habilita Son Pardo per acollir persones sense sostre

37837

L'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) ha habilitat en l'Hipòdrom Son Pardo de Palma un espai nou d'acolliment per a persones usuàries de la Xarxa d'Inclusió de Mallorca, els qui ja podran fer ús aquest dimecres a la nit de les seves instal·lacions.

Segons ha informat el Consell de Mallorca, es tracta de dues sales diferenciades on conviuran 25 homes en una i 25 dones en una altra mentre duri l'estat d'alarma. «És una mesura nova per a protegir a les persones sense sostre del COVID-19, ja que és un dels col·lectius més vulnerables i que ha de romandre en els centres i espais d'inserció», han explicat des del Consell.

D'aquesta manera, l'alberg temporal habilitat a Son Pardo s'afegeix al que s'ha instal·lat en el poliesportiu Sant Ferran, on el IMAS en col·laboració amb la Direcció Insular d'Esports va disposar la setmana passada 50 places per a persones sense sostre, i al de Son Moix, que va obrir dissabte passat per a acollir mig centenar de persones en la mateixa situació.

Per a posar en marxa aquest espai temporal nou, s'han contractat més professionals de reforç, cinc auxiliars d'inserció i tres de clínica, i també treballaran dues persones que fins ara estaven en Sant Ferran i en Ca l'Ardíaca. Així mateix, s'ha habilitat un menjador en el poliesportiu Sant Ferran, perquè les cinquanta persones que conviuen puguin menjar en aquestes mateixes instal·lacions.

Per a aquest projecte, la Federació Hotelera de Mallorca ha donat els cinquanta llits, mantes i llençols de Son Pardo, tal com ja va fer amb Sant Ferran; l'empresa Camper, ha lliurat sabates per a totes les persones usuàries de la Xarxa d'Inclusió Social; Coca-Cola, ha comunicat que donarà refrescos i aigua a tots els centres; els metges del projecte 'Trobada', han habilitat una línia d'ajuda per a persones d'Inserció, a més de lliurar-los roba, i l'Associació Tardor, ha proporcionat taules i cadires.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.