Setmanari d'informació local - 138 anys

Cultura posa en marxa un pla de xoc per pal·liar els efectes de la COVID-19 al sector

37833

L'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dimecres un 'pla de xoc' per a «pal·liar els efectes» de la crisi del coronavirus en la cultura que contempla, entre altres mesures, triplicar fins als 150.000 euros les ajudes per a espais culturals.

El regidor de Cultura, Antoni Noguera, ha reconegut que «la paràlisi» provocada per la crisi sanitària ha colpejat «seriosament» la cultura, «un dels sectors més vulnerables de la societat», i ha informat que per a fer front a aquesta situació s'han posat en marxa una sèrie de mesures, resumides en deu punts.

1. La convocatòria d'ajudes per a espais culturals triplicarà la seva dotació fins als 150.000 euros i la de projectes de dinamització cultural de la ciutat i altres iniciatives arribarà fins als 100.000 euros.

2. Cap activitat organitzada per l'Ajuntament de Palma s'ha suspès sinó que s'han reprogramat al llarg dels pròxims mesos. L'Ajuntament assumirà les despeses generades per l'ajornament i s'abonarà el 50 per cent de la taquilla o preu del contracte per endavant en conceptes de preparació i producció.

3. Tots els espectacles ajornats i els nous que es programin en la temporada 2020-2021 milloraran les seves condicions de contractació.

4. Pagament del total de la recaptació de taquilla dels espectacles programats en els teatres municipals.

5. Es prioritzarà la contractació de companyies i artistes locals en els cicles de Música i Arts Escèniques de la pròxima temporada, garantint la qualitat de la programació.

6. Els ajornaments no afectaran en cap cas a les contractacions d'espectacles de la pròxima temporada.

7. Convocatòries de contractació de projectes de recerca, creació o producció en les arts visuals, amb una dotació de 50.000 euros.

8. Acords de col·laboració amb les associacions per a facilitar l'ús dels espais municipals al sector cultural.

9. Agilitació del pagament de factures i serveis.

10. La regidoria de Cultura es compromet al diàleg freqüent amb el sector cultural per a analitzar de manera periòdica la situació i la seva evolució.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.