Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca demana el «confinament total» per a frenar l'expansió del coronavirus

37741

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha demanat aquest dilluns al Govern espanyol l'aplicació immediata d'un «confinament total» per a frenar l'expansió del coronavirus. En concret, Noguera planteja una restricció de la mobilitat més alta i aturar tota l'activitat productiva, excepte la dels serveis essencials. El coordinador ecosobiranista sustenta la demanada en la petició feta aquest diumenge en el mateix sentit per la comunitat científica. «No podem esperar més temps. Els experts ens marquen el camí que hem de seguir. Seria una irresponsabilitat no fer cas», ha assenyalat.

En aquest sentit, i davant un possible col·lapse sanitari que podria arribar aquesta setmana (com assenyalen un grup de 70 científics de tot l'Estat) Noguera apunta que «cal anticipar-se a la situació i prendre les mesures adients». Així, i seguint aquestes recomanacions, MÉS ha proposat restringir més encara la mobilitat pel que fa al trànsit interurbà no essencial de passatgers, a banda de suspendre les connexions domèstiques aèries al conjunt de l'Estat.

Antoni Noguera recorda que Itàlia ha decidit aplicar el confinament total al país davant de la situació descontrolada dels contagis i les morts per coronavirus. «Els experts preveuen que la situació a l'Estat espanyol serà igual o pitjor que a Itàlia on han acabat seguint les recomanacions. Estem veient que les mesures adoptades no són suficients i per això demanam més contundència», ha conclòs Noguera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.